14 Ekim 2018 10:31

Ruhani: ABD İran rejimi değiştirmeye çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’yi yaptırımlarla İran’da rejim değiştirmeye çalışmakla suçladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Washington yönetimini dört aşamalı uyguladığı planla İran'da rejim değişikliği yapmaya çalışmakla suçladı.

Tahran Üniversitesi'nde yeni akademik yılın başlangıç töreninde konuşan Ruhani, Amerika tarihinde bugünkü yönetim kadar hiçbir yönetimin İran'a bu kadar düşmanca davranmadığını savundu.

‘TÜM KÖTÜLER BEYAZ SARAY'DA BİR ARAYA GELMİŞ’

Ruhani, “Eskiden bir-iki kişi düşmanca davranıyordu, diğerlerinin düşmanlığı orta seviyedeydi, bugün ise tüm kötüler Beyaz Saray'da bir araya gelmiş durumda” dedi.

ABD yönetiminin İran planının dört aşamalı olduğunu savunan Ruhani, “ABD ilk önce psikolojik savaş başlattı, şu an ise ekonomik savaş yürütüyor. Üçüncü aşamada İran'daki yönetimin işlevselliğini sorgulamaya çalışacak olan ABD, son olarak da  yönetimin meşruiyetini hedef alıp rejim değişikliği isteyecek” diye konuştu.

‘ABD, İRAN'A KARŞI YAPACAKLARININ HEPSİNİ YAPTI’

ABD'nin 4 Kasım'da İran'a karışı başlatacağı ekonomik yaptırımlar sonrasında olumsuz anlamda ülkesinde hiçbir şey yaşanmayacağını dile getiren Ruhani,"ABD, bugüne kadar elinden ne geliyorsa yaptı. 4 Kasım'dan sonra yeni bir şey olmayacak. Halk endişelenmesin" açıklamasında bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bozcaada’nın bağ evlerine pansiyon ruhsatı verilmesine tepki

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta İYİ Parti depremi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...