16 Eylül 2012 16:33

Amsterdam Klezmer Band Türkiye’de

HOLLANDA’nın dünya müziği alanında en ünlü gruplarından Amsterdam Klezmer Band Türkiye’de. Önceki yıllarda İstanbul’da konserler veren topluluk, bu kez beş günlük bir turne çerçevesinde dört ilimizde konserler veriyor. 14 Eylül’de Türkiye’ye gelen Amsterdam Klezmer Band, yedi kişiden oluş

Amsterdam Klezmer Band Türkiye’de
Paylaş

HOLLANDA’nın dünya müziği alanında en ünlü gruplarından Amsterdam Klezmer Band Türkiye’de. Önceki yıllarda İstanbul’da konserler veren topluluk, bu kez beş günlük bir turne çerçevesinde dört ilimizde konserler veriyor. 14 Eylül’de Türkiye’ye gelen Amsterdam Klezmer Band, yedi kişiden oluşuyor: Alto saks’da Job Chase, kontrbas ve banjo’da Jasper de Beer, vokal ve perküsyonda Alec Kopyt, trompette Gijs Levelt, trombon ve perküsyonda Joop van der Linden, klarnette Janife van Strien, akordeon’da Theo van Tol.
Bu güne dek 13 albüm yayımlayan Amsterdam Klezmer Band, Galata Gypsy Band, Orient Expressions, Laço Tayfa gibi gruplarla ortak çalışmalar yaptı. Topluluğun en ünlü albümleri arasında, “De Amsterdam Klezmer Band”, “Limonchiki”, Türkiye’de Kalan Müzik tarafından yayımlanan “Katakofti”,  “Man Bites, Dog Eats”, “Zaraza” ve bu yıl çıkan albümleri “Mokum” yer alıyor.
15 Eylül’de Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, 16 Eylül’de Bodrum Karnavalı’nda konser veren Amsterdam Klezmer Band, 18 Eylül’de İstanbul Ghetto’da, 19 Eylül’de ise Gaziantep’de sahne alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink ödülü İsmail Beşikçi’ye verildi

SONRAKİ HABER

Dünya mimarlık günü ve kent filmleri festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...