14 Ekim 2018 08:46

Ölümde iş yeri sahibi ve belediye kusurlu

Konya'da reklam panosunun üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Emir'in ölümüyle ilgili bilirkişi raporu: İş yeri sahibi ve belediye kusurlu

Fotoğraf: Tolga Yanık/DHA

Paylaş

Konya'da, annesi ve kardeşleriyle kaldırımda yürürken, daha önce sökülüp, bırakılan reklam panosu üzerine devrilen 5 yaşındaki Muhammet Emir Karabakan'ın ölümüyle ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, 'Şehir Estetiği Yönetmeliği' gereği belediye görevlilerince sökülüp, kaldırım üzerine bırakılan panoyla ilgili gerekli tedbir alınmadığı için iş yeri sahibi Taha Süleyman B., birinci derecede asli kusurlu bulundu. İlgili belediyenin ise söküldükten sonra takibini ve kontrolünü yapmadığı için ikinci derecede asli kusurlu olduğu belirtildi.

‘BAŞKA BİR AİLENİN DAHA CANI YANMASIN’

DHA muhabirine konuşan baba Cemalettin Karabakan başka canların yanmaması için sorumluların en ağır cezayı almasını istediğini söyledi. Karabakan, "Bilirkişi raporu olması gerektiği gibi. İş yeri sahibi birinci asli kusurlu, belediye ise ikinci asli kusurlu sayıldı. Oğlumda bir kusur bulunmadı. Bizim canımız yandı. Bizim tek isteğimiz, bu kişinin adalet önünde hesap verilmesidir. Dışarıda elini kolunu sallayıp, rahatça gezmesi bizim canımızı acıtıyor. Başka bir ailenin daha canı yanmasın. Biz adalete güveniyoruz. Bu kişinin gerekli cezayı alacağına inanıyoruz. Taha Süleyman B. poliste ve savcılıkta sorumlunun kendisinin olduğunu söylemişti. Ancak mahkeme aşamasında orada bir çalışan olduğunu ve kendisinin sorumlu olmadığını söylüyor. Bu hem bizi hem adaleti yanıltmaktır. Maden o sorumlu değildi de neden böyle ifade verdi?" d,ye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de tedavi edilen deniz kaplumbağaları suya bırakıldı

SONRAKİ HABER

'Türkiye'de yargı siyasi partileşiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...