13 Ekim 2018 18:34

TKP'nin çağrısıyla işçi dayanışma ağı kuruldu

Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısıyla oluşturulan işçi dayanışma, haberleşme ve mücadele ağının basın toplantısı gerçekleştirildi.

Fotoğraf: TKP

Paylaş

Türkiye Komünist Partisi’nin çağrısıyla oluşturulan "Patronların Ensesindeyiz" isimli dayanışma, haberleşme ve mücadele ağının basın toplantısı, farklı sektörlerden ve çeşitli işyerlerinden işçilerin katılımıyla TKP Şişli Örgütü'nde yapıldı. Toplantıya Flormar, Cargill, Üçüncü Havalimanı ve Anı Tur’da süren direnişlerden işçiler de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite üyesi Alpaslan Savaş, haksızlık edeni, fahiş fiyatla halkın sırtından kazanmaya çalışanı, işçi hakkını tanımayanı teşhir edeceklerini, ve bu ağın işten atılan işçileri bir araya getireceğini belirtti.

Üçüncü Havalimanı’nda Şubat ayında yapılan eylemlerin ardından işten atılan işçilerden biri olan Halil, üçüncü havalimanı işçilerinin geri adım atmayacağının ve örgütlü duracağının altını çizdi. “Havalimanında çalışan arkadaşlarımız, oradaki baskı ortamı nedeniyle burada değiller ve mesaj gönderdiler” diyen Halil, havalimanı işçilerinin mesajını okudu: Türkiye’nin en büyük ve en kanlı şantiyesinden, Türkiye işçi sınıfının tekrar ayağa kalkması için, ülke siyasetine el atması ve patronlarla hesaplaşması çağrısını selamlıyoruz. Üçüncü Havalimanı şantiyesi, işçilerin ayaklanmasının patronları ne kadar korkutabileceğini de göstermiştir. Bu çalışmada üzerimize düşen görevlerin bilincindeyiz ve gün be gün bunları yaparak sınıf mücadelesini güçlendireceğiz.

FLORMAR İŞÇİLERİNDEN ÇAĞRI

152 gündür direnişi sürdüren Flormar işçileri Ayşe, “Desteklerle büyüyerek direnişimiz gün geçtikçe daha çok ses getiren bir hale geldi. Bizler patronumuzun ensesindeyiz ve hatta organize sanayideki tüm patronların ensesindeyiz” dedi ve 23 Ekim Salı günü 19.00’da, Gebze Çırağan Düğün Salonu’nda yapılacak Flormar işçileriyle dayanışma etkinliğine çağrı yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yaşamı savunan avukatlar Türkiye Barolar Birliğinden tasfiye edildi

SONRAKİ HABER

Antalya Dayanışma Akademisi’nin ilk dersi: Eşitlik, hakkaniyet, hak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...