13 Ekim 2018 12:23

F oturumu: Hasta mahpus Fikret Akbaş serbest bırakılsın

F Oturumu’nun 342. haftasında hasta mahpus Fikret Akbaş’ın durumu aktarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu üyeleri tarafından yapılan F Oturumu’nun 342. haftasında hasta mahpus Fikret Akbaş’ın durumu aktarıldı.

Hapishanelerdeki hak ihlallerine ve hasta mahpusların sağlık durumuna dikkat çekmek üzere 342 haftadır süren F Oturumu İHD İstanbul Şubesi önünde gerçekleşti. “Hasta mahpus Fikret Akbaş serbest bırakılsın” pankartlarının açıldığı eylemde basın açıklamasını, İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu’ndan Mehmet Acettin okudu. 

Acettin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 2010’da katıldığı Newroz’dan sonra gözaltına alınıp bırakılan Akbaş’ın, 2016 yılında sonuçlanan davasından 5 yıl 5 ay hapis cezası alarak tutuklandığını anlattı. Acettin, sağ böbreği hiç çalışmayan, sol böbreği ise yüzde 75 çalışan Akbaş’ın hapishanede tedavisinin yapılmadığını söyledi. Acettin, “Sağlığı askerlik yapmaya uygun değildir” raporu da bulunan Akbaş’ın, tedavisi yapılmadığı için sağlığının giderek kötüleştiğini ifade etti. Tutuklandıktan sonra 10 ay Şırnak T Tipi Cezaevinde kalan Akbaş’ın geçtiğimiz yıl Kayseri Bünyan 2 Nolu T Tipi Cezaevine sevk edildiği ve uzaklık sebebiyle ailesinin ziyaretine gidemediğini de sözlerine ekleyen Acettin, “Fikret Akbaş ve bütün hasta mahpuslar serbest bırakılsın” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trump'tan Gazeteci Kaçıkçı açıklaması: Ağır cezalar uygularız

SONRAKİ HABER

Helin Paladöken mezarı başında anıldı: Başka Helinler ölmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...