16 Eylül 2012 16:28

Yargıtay: Birlikte yaşamak gayri ahlaki ilişkidir!

YARGITAY, nikahsız yaşayan ve bir çocukları olan çiftin ayrıldıktan sonra ziynet eşyaları yüzünden açtıkları davada ilginç bir karar vererek, nikahsız birlikte yaşamanın “gayri ahlaki” olduğuna hükmetti.  Böylece Yargıtay birlikte yaşamayı “fuhuş” katagorisine sokmuş oldu!Vatan’ın haberine

Yargıtay: Birlikte yaşamak gayri ahlaki ilişkidir!
Paylaş

YARGITAY, nikahsız yaşayan ve bir çocukları olan çiftin ayrıldıktan sonra ziynet eşyaları yüzünden açtıkları davada ilginç bir karar vererek, nikahsız birlikte yaşamanın “gayri ahlaki” olduğuna hükmetti.  Böylece Yargıtay birlikte yaşamayı “fuhuş” katagorisine sokmuş oldu!

Vatan’ın haberine göre, B.C, nikahsız birlikte yaşadığı ve ortak bir çocukları olan N.Y aleyhine alacak ve manevi tazminat istemiyle dava açtı. Yerel mahkeme manevi tazminat yönünden davanın reddine, alacak yönünden ise kısmen kabulüne karar verdi. Kararın davalı kadın tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 4. Hukuk Dairesine geldi. Dairenin kararında, tarafların ortak bir çocukları olduğuna dikkat çekilerek aralarında nişan değil, gayri resmi evlilik olduğu belirtildi. Kararda “Borçlar Kanunu’nun 65. maddesine göre gayri ahlaki bir amacı sağlamak için verilen şeylerin geri alınması mümkün değildir” denildi. Dairenin atıf yaptığı maddede “Haksız yahut ahlaka (adaba) mugayir bir maksat istihsali için verilen bir şeyi istirdada mahal yoktur” düzenlemesi yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

4+4+4 mitingindeki polis saldırısı kör etti

SONRAKİ HABER

HES’çilerin yoluna gül, köylülere diken

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...