13 Ekim 2018 09:43

Gergerlioğlu: KHK'lilere Nazi politikası uygulanıyor

HDP'li Gergerlioğlu, 'KHK'lilere karşı adeta Nazi politikası izleniyor. 'Sizi yok etmek istiyoruz' diyorlar neredeyse, inanılmaz bir durum var" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP'nin 'Yerel Demokrasi Buluşmaları' kapsamında Kocaeli'de kurum temsilcileri ve basın ile buluştu. Vekil seçildiğinden bu yana 100 günde neler yaptığından da söz eden Gergerlioğlu, "KHK'lilere karşı Adeta Nazi politikası izleniyor. 'Sizi yok etmek istiyoruz' diyorlar neredeyse, inanılmaz bir durum var" dedi.

İzmit'te Tanyıldız Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kahvaltılı buluşmaya Emek Partisi (EMEP), Halkevleri, Kocaeli Dayanışma Akademisi, TTB, Kocaeli LGBTİ İnisiyatifi ve Marsiad temsilcileri katıldı. Açılışta konuşan HDP Kocaeli EŞ Başkanı Şehadetin Işık, "Siyasetin gittikçe daraldığı noktada neler yapılabilir, sorunların üstesinden nasıl gelinebilir onu tartışacağız" dedi.

'ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK'

Ülke gündeminde yaşanan tartışmalara değinerek sözlerine başlayan HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Adaletin yok olduğunu, buharlaşıp uçup gittiğini görüyoruz. Rahip Brunson hadisesi gülmekten ziyade, üzüleceğimiz bir durumdur. Farklı her kesimden insan en ufak bir düşüncesinden dolayı ağır cezalara çarptırılıyor, Brunson gibi kurtulamıyor" dedi. Türkiye'nin bu tablosunu değiştirmek için uğraştıklarını aktaran Gergerlioğlu, "Yoğun ve artan bit baskı ile karşı karşıyayız, sahada bizi çalıştırmak istemiyorlar. Bütün baskılara rağmen mecliste etkili bir muhalefet sergilemeye çalışıyoruz. İlk 100 günde oldukça yoğun bir çalışma yapmaya çalıştık. Yasama kurumu içinde olan bir vekil olarak elimizden geleni yapmaya çalıştık. Yeni sistemde oldukça daraltılmış haklarımız var. A'dan Z'ye her alanda olmaya çalıştık" dedi.

'62 YAZILI SORU ÖNERGESİ VERDİK'

Yurttaş iletişim formu oluşturduklarından söz eden Gergerlioğlu, "Vatandaştan yoğun başvurular geldi buraya. Meclis konuşmalarımız da oluyor, her Salı akşam saatlerinde sosyal medyada canlı yayınla vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz, yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 62 yazılı sorunu önergesi verdik. Sağlık çalışanlarına yapılanlar, Kocaeli'de hastane sırası da gündemimizdeydi. Sorunlarını takip ettiğimiz bir çok tutsağın tahliye olduğunu gördük. Yine güvenlik soruşturması denilen bir durum var, bunun da takipçisi olduk. Kuzey Marmara otoyolunu eleştirdik. Tutuklu öğrencilerin eğitim hayatı engelleniyor. Kocaeli'de geçen yaz meydana gelen sivrisinek sorununu sorduk. Cezaevinde personelin sorunlarını da sorduk, Uygur Türklerin uğradığı zalimliği sorduk, herkesin problemini gidermeye çalışıyoruz. Haydarpaşa banliyö hattını sorduk, hala bitirilemedi" dedi.

KHK'lilere adeta Nazi uygulamalarının yapıldığını belirten Gergerlioğlu, "Sizi yok etmek istiyoruz diyorlar neredeyse, inanılmaz bir durum var. KHK'lılar için yoğun bir mücadele veriyoruz. Bizim de mecliste KHK'lı kimliğimizi görmezden geliyor, silmeye çalışıyorlar. Yaptıklarından utanıyorlar galiba" diye konuştu.

Anayasal suç işlendiğini ifade eden Gergerlioğlu, "Bu suçu işleyenlerin başında da Erdoğan geliyor. Neresinden tutulursa tutulsun elde kalıyorlar. Adalet Bakanlığı cezaevi ziyaretlerimizi engelliyor, bunu kabul etmiyoruz. Türkiye'deki bütün meseleler oturup masada konuşularak çözülecek bir türden. Yıllardır bunu söylüyoruz, bu işi çözeriz" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Frankfurt Kitap Fuarı’nda düşünce ve ifade özgürlüğü konuşuluyor

SONRAKİ HABER

Almanya’da eyalet seçimi: Bavyera’da siyasi deprem bekleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...