13 Ekim 2018 08:44

AKP'den Brunson açıklaması: Dayatma eleştirileri doğru değil

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten Brunson açıklaması: Dayatmalara Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı buna prim vermemiştir.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da yaptığı açıklamada Rahip Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, "Bir dayatma neticesinde serbest bırakıldığı' eleştirileri doğru değil" dedi. 

Rahip Brunson’un serbest bırakılmasıyla ilgili olarak, “Türkiye'de maalesef bu tip olaylar olduğunda muhalefetin belli kesimleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunmak yerine derhal dışarıyla birlikte saf tutuyorlar. Tüm bu dayatmalara, tehditlere, haddini aşan tüm ifadelere karşı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı buna prim vermemiştir. “Bu safhada yargısal akış tamamlandı ama diğer aşamalar devam edecek. Ortaya çıkan eleştirilerin ortak noktası nedir? 'Bir dayatma söz konusu olduğu ve bu dayatma neticesinde serbest bırakıldığı' şeklindedir. Bu sürecin iyi takip edilmemesinden kaynaklanan bir yaklaşım” ifadesini kullandı.

'CEMAL KAŞIKÇI OLAYI VAHİM BİR MESELEDİR'

Çelik, kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yala ilgili olarak da, “Bu çok vahim bir meseledir. Saygın bir gazetecinin öldürülmesiyle ilgili son derece spekülatif iddialar var. Bazı isimler üzerinde yoğunlaşma vardır, bunların hepsi iddiadır, güçlü bir şekilde soruşturulacaktır. Asla affedilemeyecek, asla üssü örtülemeyecek bir eylemdir. Bu eyleme karışanlar varsa kuşkusuz bunun ağır sonuçları olur. Bu şahsın belli bir mekana girdiği ve o mekandan çıkmadığı görülmektedir. Dolayısıyla bunun açığa kavuşturulması gerekir. Her türlü spekülasyondan uzak olarak, olayın açığa çıkması için en yüksek hassasiyeti gözeterek çalışmalar sürdürülüyor” dedi. 

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK KONUSU

Çelik, yerel seçimlerde MHP ile ittifak konusuyla ilgili olarak da “Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de bir formüle dönüşüp dönüşmeyeceği, dönüşürse nasıl bir formüle dönüşeceğiyle ilgili konu aynı şekilde kendi doğal akışı içerisinde devam ediyor. Orada bir aksama yok, herhangi bir sıkıntı yok” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Çalınan köprüler, canavarlar ve düşmanlar

SONRAKİ HABER

Neşeli Günler'in turşucusundan, turşu kurmanın püf noktaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...