Japonya'da 7.1'lük deprem, 3 ölü 132 yaralı
Kıyının 40 kilometre açığındaki depremin ardından dev dalgaların 2 metreye ulaşabileceği uyarısı yapılmış, bölge halkına yüksek yerlere gitmeleri tavsiye edilmişti. Ancak daha sonra bu uyarı kaldırılmıştı.
İtfaiye departmanı sözcüsü Junichi Sawada, sarsıntı sırasında pek çok yerde elektrik kesintisi yaşandığını, hastanede tedavi gören 60 yaşındaki bir hastanın elektriksizlik nedeniyle oksijensiz kaldığını ve hayatını kaybettiğini söyledi. 79 yaşındaki bir kişinin de yaşadığı şoktan ötürü öldüğünü ekleyen Sawada, depremin yangınlara yol açtığını kaydetti. Depremden yaralanan bir kişinin daha hayatını kaybettiği ölü sayısının 3 'e çıktığı ifade edildi.
Yerel saatle 23:39'da gerçekleşen depremin başkent Tokyo’da da hissedildiği ve binaların sallandığı gelen bilgiler arasında.
Japonya 11 Mart'ta tarihinin en büyük deprem felaketini yaşamıştı. 9.0 şiddetindeki deprem sonrası binlerce kişi hayatını kaybetmişti. (DIŞ HABERLER)
Evrensel'i Takip Et