13 Ekim 2018 07:40

Dersim Pertekliler Derneğinde Pertek kitabının tanıtımı yapılacak 

Dersim Pertekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, Pertek Kitabı Yazarı Devrim Tekinoğlu ile imza günü düzenliyor. 

Pertek Kitabı

Paylaş

Dersim Pertekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği, dernek binasında Pertek Kitabı Yazarı Devrim Tekinoğlu ile imza günü düzenliyor. 

İstanbul Kağıthane’de bulunan Dersim Pertekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği binasında yarın yapılacak olan etkinlikte, 13:00 ve 17:00 saatleri arasında Pertek Kitabı Yazarı Devrim Tekinoğlu kitabını imzalayacak. 

Dernekten yapılan açıklamada, “Dersim Pertek İlçesinin tarihini, kültürünü, orada yaşayan halkın hayat tarzını ve köylerin orjinal isimleri ile ziyaretgahları akademik/bilimsel verilere dayanarak anlatan, kitap ve aşure lokmasını dostlarla paylaşmak için bütün canları davet ediyoruz” denildi. 

DERSİM’İN GİRİŞ KİTABI 

Devrim Tekinoğlu ile Annika Törne’nin yazdığı Fam Yayınlarının yayınladığı Pertek (Dersim'in Giriş Kapısı) kitabı çıktı. 160 sayfadan oluşan kitapta Dersim'in Pertek ilçesinin tarihi hakkında bilgi vererek başlıyor. Pertek'in eski ve yeni yerleşim yerleri, arkeolojik alanları, doğal güzellikleri, ziyaret yerleri, kiliseleri, tarihi camileri, inanç kültürü gibi birçok alanda bize bilgi sunuyor. Pertek (Dersim’in Giriş Kapısı) adlı bu kitapta Pertek ilçesine ve köylerine ait desteklenmiş ve tamamı renkli fotoğrafları bulabilirsiniz. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Sarıarslan: Kapadokya'da jeotermale müsaade etmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Konya'da Oduncu Mahallesinin en genci 50 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...