13 Ekim 2018 07:26

BTK, 5 milyon 378 bin TL'lik araç satın aldı

Sayıştay’ın raporuna göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) 5 milyon 378 bin liraya araçlar aldı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) 5 milyon 378 bin liraya lüks ve yabancı marka araçlar aldı. Sayıştay'ın hazırladığı rapora göre, bu araçlar arasında her biri 212 bin lira olan 15 adet arazi aracının yanı sıra, tanesi 894 bin 368 lira olan Mercedes otobüsler de var. Araçların alındığı dönemde BTK'nın başında Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşe Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bulunuyordu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; BTK, kurumda 55 araç olduğunu ancak bunlardan 43'ünün ekonomik ömrünü doldurduğu için yeni araç alındığını bildirdi. Yerli marka araçların, ihtiyaçlarını karşılayacak teknik özelliklere sahip olmadığını da savundu.

Sayıştay ise bu savunmaya, “Alınacak araçlar lüks ve gösterişten uzak olmalıdır. Türkiye'de ihtiyacı karşılayacak nitelikte araç imal edilmektedir” cevabını verdi. 

Araçların alındığı dönemde BTK'nın başında Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Ayşe Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bulunuyordu. Sayan, halen Ulaştırma Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manbij, East of Euphrates and the source of the problem

SONRAKİ HABER

CHP'li Sarıarslan: Kapadokya'da jeotermale müsaade etmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...