12 Ekim 2018 14:59

MHP- İYİ Parti gerilimi tırmanıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP ile İYİ Parti arasındaki gerilim bitmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

MHP, Aşkener’in açıklamalarına ilişkin dün yeni bir açıklama daha yaptı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yaptığı yazılı açıklamada, Meral Akşener ve İYİ Parti Sözcüsü Cihan Paçacı’ya yüklendi. Akşener’ın MHP’yi tahrik edici ifadeler kullandığını savunan Büyükataman, “Biliyor ve hesap ediyor ki hakaretleri cevapsız kalmayacak” dedi.

Akşener’in “Videoyu çeken yeğenimdi” sözlerini hatırlatan Büyükataman, Cihan Paçacı ile ilgili “Belki de videoyu çeken partisinin Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’dır ya da bahsi geçen bu Genel Başkan Yardımcısı’nın eşidir. Belki devrimci yoldaşına ağlayan eski Marksist fitne çağ yazarıdır. Bu ahlaksız tertibin içinde kimlerin olduğu, kimlerin parmağının bulunduğu az çok bellidir. Ülkücülükle alakası kalmamış kişilerle kurulan bu tezgahla ne yaptıklarını anlamayan kaldı mı sanıyorlar?​” dedi.  

Akşener, Bahçeli’nin İstanbul’daki evinin önünde bir grup MHP’linin protesto gösterisine yol açan mesajını yargıya taşıyor. Akşener, Bahçeli’nin sosyal medyada kendisini hedef alan mesajıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak. Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre Akşener, “Konuşmayacağım, mahkemeye vereceğim” diyerek konuyu yargıya taşımaya karar verdi. Akşener’in avukatlarının pazartesi günü Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışa bağımlı enerjide borcun faturası halka çıkarılıyor

SONRAKİ HABER

Ölmemek için öldürmek zorunda kalan Namme Öztürk’e 12 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...