12 Ekim 2018 14:29

İhraç edilen memur ceviz silkeliyor

Hakkari Belediyesi'nde 27 yıl memurluk yaptıktan sonra KHK ile ihraç edilen Ömer Namoğlu, köylerdeki ceviz ağaçlarını silkeleyerek geçiniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkari Belediyesi’nde 27 yıllık memur olan ve KHK’yle işten atılan Ömer Namoğlu, eşiyle birlikte köylerde ceviz ağaçlarını silkeleyerek geçimini sağlıyor.  Ceviz ağaçlarını silkelemek için sabah saat 06.00’da işe başladıklarını belirten Ömer Namoğlu, çaresizlikten dolayı çok tehlikeli olmasına rağmen ceviz silkme işini yaptığını belirtti. 27 yıl 9 ay belediyede memur olarak çalıştığını söyleyen Namoğlu, ihraç edilmesinin ardından ailesiyle büyük mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Mezopotamya Ajansı’ndan Hamza Gündüz’ün haberine göre kimseye muhtaç olmamak için ceviz topladığını söyleyen Namoğlu, eşi ile birlikte çalışarak çocuklarının geçimini sağladığını ifade etti. Köy yollarıyla birlikte arazilere giden yolların tahrip olmasından kaynaklı topladıkları cevizleri akşam ya sırtlayarak ya da el arabası ile mezraya taşıdığını belirten Namoğlu, “Bu köylerde rahat bir yaşam yok. Köy ve arazi yolları araçların geçmeyeceği bir durumda. Ben ve eşim sabahın erken saatlerinde kalkıp dallardan ceviz silkeliyoruz. Sonra eşimle birlikte düşürdüğümüz cevizleri bir araya getirerek, akşam 8-10 kilometre taşıyarak köye taşıyoruz. Bazen cevizleri el arabalarıyla bazen de sırtımızda götürüyoruz. Biraz ağır geldi ama kimseye muhtaç değilim o bile bize yeter.” dedi.

EŞİ İLE OMUZ OMUZA ÇALIŞIYOR

Eşi işsiz kalıktan sonra birlikte köylerde ceviz toplayan Ruhavza Namoğlu ise, eşi ile birlikte bir dayanışma ortaya koyduklarını söyledi. Çocuklarına bakabilmek için her işi yaptığını belirten Namoğlu, “Eşim işsiz. Bu yüzden o köylerde ağaçlara çıkıp ceviz silkelerken ben de düşen cevizleri topluyorum. Günde birkaç teneke ceviz topluyoruz. Çocuklarımıza bakabilmek için eşimle omuz omuza vererek çalışıyoruz. Borçlarımız var ama hayat devam ediyor. Ne iş olsa birlikte yapıyoruz” diye ifade etti.  (Hakkari/MA)

ÖNCEKİ HABER

Hata yine ÖSYM’nin dert yine öğrencinin!

SONRAKİ HABER

Denizli’de halkın yayla suyu tepkisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...