12 Ekim 2018 13:18

Brunson kararı sonrası dolar yükseldi

ABD'li rahip Andrew Brunson'ın otutuklanması sonrası yükselen dolar; Brunson hakkında verilen serbest bırakma kararıyla yine yükseldi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Piyasaların yakından takip ettiği ABD’li rahip Brunson’un yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında verilen karar sonrası dolar yükseldi. Sabah ilk işlemlerde 5,83 seviyelerine kadar gerileyen dolar/TL, yeniden yükselişe geçerek 5,9850 seviyesine kadar yükseldikten sonra 5,92 seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 6,81’den alıcı buluyor.

Brunson'un serbest kalması durumunda doların düşmesi bekleniyordu. Dolarda ilk hareketin yükseliş yönünde olması dikkat çekti. Andrew Brunson'ın tutuklanması sonrası da döviz kurunda artış yaşanmıştı. Brunson'ın tutukluluğu Türkiye-ABD ilişkilerinde gerilime neden olmuş; karşılıklı yapılan açıklamalar sonrasında da yine döviz kurunda artış olmuştu.

CEZA YATTIĞINA SAYILDI

ABD’li rahip Brunson bugün, 4. kez hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 2,5 aydır ev hapsinde tutulan ve Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı da kaldırılan Brunson’ın aldığı ceza yattığı hapis cezasına sayılıyor. ABD’deki veri akışı ve Fed yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra şirket bilançolarının da piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydeden uzmanlar, teknik açıdan dolar/TL’nin 5,90’ın altında kalıcılık sağlaması durumunda 5,75 ve 5,50 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Konsolosluğu tercümanı Uluçay'ın tahliye talebine ret

SONRAKİ HABER

Brunson bırakıldı, haberini yapan gazetecilere dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa