12 Ekim 2018 12:41
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2018 13:51

ABD Konsolosluğu tercümanı Uluçay'ın tahliye talebine ret

'Terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla yargılanan ABD Konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay'ın tahliye talebi reddedildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda politik işler danışmanı ve tercüman olarak görev yapan Hamza Uluçay'ın tahliye talebi reddedildi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının hakkında başlattığı soruşturmadan sonra açılan dava kapsamında tutuklu yargılanan ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda politik işler danışmanı ve tercüman olarak görev yapan Hamza Uluçay ile tutuksuz avukat Hüseyin Cangir'in yargılanmasına bugün devam edildi. Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile katılan Hamza Uluçay, suçsuz olduğunu, hakkında istenen bütün bilgi ve belgelerin kendi lehinde olmasına rağmen halen tutuklu olduğunu söyledi. Uluçay, “Dosyaya konulan HTS kayıtlarına göre sanki ben sürekli PKK ve FETÖ üyeleri ile telefon ile görüşmüşüm gibi bir algı yaratılıyor. Gelen evrakta benim eski tercüman olduğum yazılıyor. Bu doğru değil, ben halen resmi olarak ABD Adana Konsolosluğundaki görevim devam ediyor. Ben suçsuzum tahliyemi ve beratimi istiyorum” dedi.

Avukatların savunmasından sonra duruşmaya ara veren Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Uluçay'ın tutukluluğuna devam kararı vererek, duruşmayı erteledi.

15 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede, Hamza Uluçay ve avukat Hüseyin Cangir hakkında "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 23 Şubat'ta, Uluçay'ın adresine operasyon düzenlemiş, şüpheli, adresinde ulaşılamaması üzerine görev yaptığı konsolosluk binasından çıktığı sırada gözaltına alınmıştı.

Konsoloslukta tercüman olarak görev yaptığı belirlenen Uluçay'ın, terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey sorumlusu "Behzat" kod adlı teröristin Mardin'de etkisiz hale getirilmesinin ardından bölgeye giderek halkı kışkırtmaya yönelik provokatif girişimlerde bulunduğu iddia edilmiş, şüphelinin evinde yapılan aramada 21 adet "B, C, D, F, G, K, L" serisi 1 dolar ele geçirilmişti.

Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Uluçay, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, daha sonra savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınarak tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Papa, istismarı örtbas eden Başpiskoposun istifasını kabul etti

SONRAKİ HABER

Brunson kararı sonrası dolar yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...