12 Ekim 2018 11:13
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2018 11:52

Erdoğan’dan Menbiç açıklaması: Gereği yapılacak

Isparta'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeminde yerel seçimler vardı. Erdoğan ayrıca Menbiç’e operasyon sinyali verdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için gittiği Isparta'da çeşitli temaslarda bulundu. Valilik ziyaretinin ardından törende konuşan Erdoğan, Menbiç'e operasyon sinyali verdi. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şunlar:

MENBİÇ'E OPERASYON

“Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus'tan El Bab'a, Afrin'den Irak'ın kuzeyine, Cudi'den Gabar'a, Tendürek'e kadar çok zor coğrafyalarda terör örgütlerine kan kusturuyoruz.

Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir? 'Biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın' Oraya da girilecek.

Münbiç için bize söz verdiler, '90 günde burayı terk edeceğiz' dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak.”

YEREL SEÇİMLER

Türkiye'nin geleceğinde terör örgütlerine ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan hiç kimseye yer yoktur. Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de belediye imkanlarının şehir eşkiyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz.

EKONOMİK KRİZ

Kalkınmadan, istihdamdan, sosyal yardımlardan taviz vermediğimiz gibi tasarruf politikalarımızdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

(McKinsey) Herkesin gözü önünde yaşanan bir hadiseyi siyasi rant devşirmek için eğip büken, memleketin üzerine 'acı sakız gibi yapışan' bir ana muhalefete sahibiz.

CHP, geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine, bir de utanmadan ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar. Bunların tarihi kimi zaman Mussolini'nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya'sına övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur."

HER SEÇİM ÖNCESİ SINIRÖTESİ OPERASYON GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeme getirdiği Menbiç operasyonu ve yaklaşık 6 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimler; akıllara bundan önceki referandum ve seçimleri getirdi. 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın hemen ardından 16 Nisan 2017'de Başkanlık sistemi referandumuna gidilmişti. 20 Ocak 2018'de başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın ardından 24 Haziran'da ise Cumhurbaşkanlığı ve Genel seçimler yapılmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK'ten üyesine saldırıya kınama

SONRAKİ HABER

Usain Bolt ilk kez golle tanıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...