12 Ekim 2018 10:57

HDP: Yarın da MHP kandırdı diyecekler

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, partilerinin üye ve yöneticilerine yönelik operasyonların yerel seçim çalışmalarını engellemek için yapıldığını belirterek, “Daha önce Gülen Cemaatiyle birlikte yapılan bu tür operasyonların, bugün MHP ortaklığıyla yapıldığını dile getiren Oluç, “Dün 'cemaate inandık, kandırıldık' diyenler, yarın 'MHP’ye inandık kandırıldık' diyeceklerdir” dedi.

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partilerinin gözaltı ve tutuklama furyasıyla karşı karşıya olduğunu belirten Oluç, HDP Milletvekili Leyla Güven'ün de halenm cezaevinde tutuklu olduğunu hatırlattı. Meclis Başkanı’na çağrıda bulunan Oluç, “Yargı ve kolluk güçleri Sayın Güven’e karşı anayasal suç işliyorlar. Yargılamanın sürmesi de, evinin basılması da, ağır bir taciz ortamının yaratılması da büyük bir suçtur. Sayın Leyla Güven’in durumu ile ilgili Meclis üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

'SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZI ENGELLEMEK İSTİYORLAR'

HDP'ye yönelik operasyonlarda il-içe yöneticilerinin gözaltına alındığına dikkat çeken Oluç, 24 Haziran seçimlerinde HDP kampanyasında çalışan kişilerin hedef alındığını söyledi. Operasyonların doğrudan doğruya HDP’nin yerel seçim çalışmalarını engellemek için yapıldığını ifade eden Oluç, “AKP-MHP koalisyonu şu gerçeği görmüştür; kayyum atadıkları 95 belediyede 24 Haziran’daki seçim sonuçları hiç de onların beklediği gibi olmamıştır. Geçtiğimiz günlerde, Erdoğan 'seçerseniz yeniden kayyum atarız' tehdidinde bulunmuştur. Ama ilçelerde mahallelerde görülmüştür ki halk bu tehdide de pabuç bırakmamıştır. 'O zaman ne yapalım, seçime kadar saldıralım' demişlerdir. Yani 'Kürt halkı iradesini seçmesin, oylarını kullanamasın' demektedirler” diye konuştu.

Yerel seçim çalışmalarına başladıklarını belirten Oluç, halkın operasyonlara rağmen mutlaka Kürt illerinde iradesini göstereceğini söyledi. Daha önce Gülen Cemaatiyle birlikte yapılan bu tür operasyonların, bugün MHP ortaklığıyla yapıldığını dile getiren Oluç, “Dün 'cemaate inandık, kandırıldık' diyenler, yarın 'MHP’ye inandık kandırıldık' diyeceklerdir” dedi.

‘TASARRUF HALKA YAPTIRILACAK, KRİZİN FATURASI HALKA ÖDETİLECEK

Cumhurbaşkanlığı'nın 2019 bütçesinin neredeyse 3 kat artırıldığını belirten Oluç, “Hani israf ekonomisine son verilecekti, hani tasarruf yapılacaktı?​” diye sordu. Bununla da yetinilmyerek Cumhurbaşkanlığı'nın kullandığı örtülü ödeneğin 2013-2015 arasında 17 kat artırıldığına dikkat çeken Oluç, yasal düzenlemelerle örtülü ödenek üzerinden Sayıştay denetiminin kaldırıldığın söyledi. Büyük tasarruf laflarının söylendiği bu günlerde örtülü ödeneğin 16 buçuk milyar TL’ye çıkmasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Oluç, “Demek ki tasarruf yapılması öngörülen halkın ekmeği, emekçilerin, esnafın, çiftçinin gelirleridir. Tasarruf halka yaptırılacak, krizin faturası halka ödetilecek” dedi.

'BRUNSON DAVASI PAZARLIK DAVASIDIR'

Basın toplantısı sırasında süren Rahip Brunson duruşmasını da değerlendiren Oluç, “Dava devam ediyor ama uluslararası arenada Türkiye ile gizli anlaşma yapıldığı, Halkbank cezasının minimuma inmesi papazın da aşamalı ya da direkt serbest bırakılacağı söyleniyor. Bu bir hukuk davası değil, bu bir pazarlık davası ve bugün önümüzdeki dakikalarda bunun sonucunu göreceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES: Hastaneler malzeme alamayacak hale geldi

SONRAKİ HABER

Malatya'da öğrenci yurdunun TÜGVA'ya devredileceği iddia ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa