12 Ekim 2018 09:32

Kendisini bıçaklayan erkeğin tahliyesine isyan: Ölmem mi gerekiyor?

Adana'da kendisinden ayrılmak isteyen eşini 9 yerinden bıçaklayan erkek tahliye edildi, kadın ise duruma isyan etti: İlla ölmem mi gerekiyor?

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'da kendisinden ayrılmak isteyen eşini 9 yerinden bıçaklayarak ağır yaralamaktan 41 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Serkan Taciroğlu'nun cezası 4,5 yıla indirildi. Kararla birlikte de tahliye edildi. Taciroğlu'nun eski eşi Dilek Gülener, karara "İllaki ölmem mi gerekiyordu?" diye tepki gösterdi.

Kasten öldürme suçundan 41 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Taciroğlu'nun davası Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Savcının Serkan Taciroğlu'nun cezasının onanması ve tutukluluk halinin devamı talebini reddeden 1. Ağır Ceza Dairesi, olayın 'yaralama' suçunu oluşturduğunu belirterek, cezayı 4.5 yıl olarak açıkladı ve sanığın tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin kararına tepki gösteren Dilek Gülener, "Bu insan artık dışarda. Aldığı cezayı yatması için ya da daha çok ceza alması için illaki benim ölmem mi lazımdı? Bu insan, madde bağımlısı, uyuşturucu bağımlısı bir insan. Eski korkular, eski hayat devam edecek. Bana bir şey yapacak mı? diye yine korku içinde yaşayacağım." dedi.

Eski eşinin kendisine zarar vermesinden korktuğunu söyleyen Gülener, şöyle devam etti: "Madem o insan 9 yerimden bıçakladı, bu cezayı yatırmadılar, izin vermediler, serbest bıraktılar. Peki benim karşıma gelip bana zarar vermek istediği zaman, ben de aynı şekil o insana zarar verirsem, beni de böyle serbest bıracaklar mı?"

Mahkeme sürecinde hakimin kendisini dinlemediğini ifade eden Dilek Gülener, "Hakim hiç beni dinlemedi hatta dava bittikten sonra 'Serkan seni serbest bırakıyorum, dışarı çıktığın zaman yaramazlık yapma' diye gülümseyerek ifade etti. Bu tamamen bana yapılan bir haksızlık. Ben davanın sonuna kadar arkasında olacağım, her türlü mücadelemi vereceğim." dedi.

Gülener kararı Yargıtay mahkemesine taşıyacağını belirterek, "Yargıtay onun cezasını bozduysa ben de Yargıtay'a tekrar kararı göndereceğim, bozulmasını sağlayacağım. Yeniden bir mahkeme açılacak. O mahkemede ben herkese sesleniyorum, benim yanımda olunsun. Çünkü mağdur olan benim şiddete maruz olan benim, her türlü kötülük çeken, gören benim benim" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Elif’ belgeseli paylaşıma açıldı: Daha çok kişiye dokunabilsin diye

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da gözaltına alınan 3 gazeteciye adli kontrol uygulaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...