12 Ekim 2018 08:34
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2018 08:59

Kayıp gazeteci Kaşıkçı'yla ilgili Suudi Arabistan'dan bir heyet geldi

AA: Haber alınamayan Gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında Suudi Arabistan'dan bir heyet Türkiye'ye geldi.

Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Paylaş

Suudi Arabistan'dan bir heyetin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

AA'nın aktardığına göre Ankara'ya ulaşan Suudi heyetle Türkiyeli yetkililer arasında hafta sonunda görüşmeler yapılması bekleniyor.

WASHINGTON POST: TÜRKİYE'NİN ELİNDE KAYITLAR VAR

Cemal Kaşıkçı’nın köşe yazarlığı yaptığı Washington Post yeni bir iddia gündeme getirdi. Haberini Türkiyeli ve ABD’li yetkililere dayandıran Washington Post, Türkiye'nin elinde Kaşıkçı'nın başkonsoloslukta öldürüldüğünü kanıtlayan görüntü ve ses kayıtları olduğunu yazdı.

Haberde yetkililerin “Ses kaydı, Cemal’e içeri girdikten sonra ne olduğunu ortaya koyuyor”, “Hem Cemal’in hem de Arapça konuşan diğer erkeklerin sesini duyabiliyorsunuz. Nasıl sorguya çekildiğini, işkence edildiğini ve ardından da öldürüldüğünü duyabiliyorsunuz” dediği iddia edildi. Washington Post haberinde Türkiye'nin kayıtların içeriğini ABD’li yetkililere ilettiğini de yazdı.

Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra haber alınamamıştı. Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen, aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'nin İBB adayı saat 19.30'da açıklanacak

SONRAKİ HABER

AYM Erdoğan'ın Gezi hakaretlerini ‘değerlendirilemez’ buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa