12 Ekim 2018 07:08

Dünyada aranan IŞİD’li Kayseri’de yakalandı!

IŞİD'in ‘göç ve lojistik komitesi Türkiye sorumlusu’ diye anılan ve tüm dünyada aranan IŞID'li Kayseri’de yakalandı

Fotoğraf: DHA

Paylaş

IŞİD'in ‘göç ve lojistik komitesi Türkiye sorumlusu’ diye anılan ve IŞİD’li ‘Abu Jafar’ kod adlı Rashid Enikeev Kayseri’de yakalandı. Enıkeev, tüm dünyada aranıyordu.

DHA'nın haberine göre Kayseri’de düzenlenen IŞİD operasyonunda Mısır, Suriye ve Rusya uyruklu yedi kişi gözaltına alındı. Enikeev’in yanısıra yakalananların isimlerinin Rusya uyruklu Elana Rakhmanova, Suriye uyruklu Mahmud Şeyh Muhammed, Sümeyye Şeyh Muhammed, Ahmad Alakel, Minah Muhammed Al Ali, Mısır Uyruklu Nada Ahmed M. olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin evlerindeki aramalarda sahte pasaport, dijital materyal ve örgütsel doküman bulundu.

IŞİD mensubu Enikeev’in halen IŞİD için faaliyet yürüttüğü, örgüt için gizli haberleşme yöntemiyle örgüt mensuplarına talimat verdiği, ölen IŞİD mensuplarının eşlerini Suriye’den kaçak yollarla Türkiye’ye yerleştirdiği tespit edildi. IŞİD’linin uluslararası seviyede terörizm suçundan arandığı da belirlendi.

Zanlılar örgüt üyeliği ve sahtecilik suçlamalarıyla nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Rashid Enikeev, Elana Rakhmanova, Suriye uyruklu Mahmud Şeyh Muhammed, Sümeyye Şeyh Muhammed, Ahmad Alakel ve Minah Muhammed Al Ali tutuklandı. Mısır uyruklu Nada Ahmed M. ise adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Osmanlı’dan bugüne enflasyon ve borç sarmalı-I

SONRAKİ HABER

Adalet Nöbetçisi avukatlar beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...