12 Ekim 2018 05:18
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2018 11:34

İzmir Adliyesinde gazdan zehirlenen taşeron işçi öldü

İzmir Adliyesindeki gaz sızıntısından etkilenen kişilerden biri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Arşiv | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir Adliyesi'ndeki gaz sızıntısından etkilenen vatandaşlardan biri tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gazdan etkilenen 47 yaşındaki taşeron işçi Salih Ataoğlu yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Tuncay Göksel, Ataoğlu'nun gazdan zehirlenmeye bağlı solunum ve dolaşım yetmezliğinden hayatını kaybettiğini belirtti. Tedavisi tamamlanan bir kişi de taburcu edildi.

Yaşamını yitiren Ataoğlu'nun cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

CENAZE TÖRENİ YARINA KALDI

Yaşamını yitiren Salih Ataoğlu için bugün ikindide yapılması kararlaştırılan cenaze töreni, tedavisi devam eden kardeşi Osman Cemil Ataoğlu’nun yarın taburcu edilebilecek olması nedeniyle ertelendi. Osman Cemil Ataoğlu'nun da katılabilmesi için cenaze töreninin yarın yapılmasının düşünüldüğü belirtildi.

İzmir Adliyesinde yangın söndürme tüplerinin periyodik bakımı sırasında karbondioksit gaz kaçağı meydana gelmiş, gazdan etkilenen 5’i polis, 2'si 112'ye bağlı sağlık çalışanı 22 kişi Ege Üniversitesi Hastanesi'ne, 7 kişi ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış, tedavi görenlerin 27'si daha sonra taburcu edilmişti. (AA)


MMO İZMİR ŞUBESİ: DENETİMSİZLİK, HAYATİ RİSKE NEDEN OLUYOR

İzmir Adliyesi’nde yangın söndürme sisteminde gerçekleşen karbondioksit gazı sızıntısından kaynaklanan kazaya ilişkin, Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yazılı açıklama yaptı.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, “Benzer kazaların tekrar yaşanmaması için yetkilileri gerekli adımları atmaya davet ediyoruz”dedi.

Alınması gereken tedbirlere değinilen açıklamada, “Karbondioksit gazı ile çalışan söndürme sistemleri çok yüksek söndürme kabiliyetine sahiptir. Ancak diğer söndürme gazlarında olmayan bir şekilde, söndürme mahallinde insan olması halinde bu insanın yaşamını yitirmesine sebep olabilir. Bu nedenle, insanların bulunabileceği alanlarda kullanımı çok tercih edilmemektedir. Dolayısıyla, sistemin kullanıldığı yerlerde bakım-onarım ve müdahale durumları için ekstra güvenlik tedbirlerinin alınması zorunludur” denildi.

İlgili bakım ve onarımı yapacak ve müdahalede bulanacak personelin de yeterli teknik alt yapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan MMO, “ Yangın söndürme sistemlerindeki denetimsizlik, hayati riske neden oluyor. Bu sistemlerin sürekli kontrol altında tutulması ve yönetmelikle belirlenmiş gerekli zorunlu kontrollerinin yetkili ve uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Bunun yanında, ilgili sistemlerin kurulmasında kullanılan ekipman özel onaylara tâbi tutulur.  TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi olarak, bu üzücü kaza vesilesiyle, kamusal denetimin ve çeşitli cihazların kullanımı konusundaki teknik eğitimlerin önemine bir kez daha dikkat çekiyor, benzer kazaların tekrar yaşanmaması için yetkilileri gerekli adımları atmaya davet ediyoruz”dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yıl hapis cezası verilen Andrew Brunson tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Kongo'da maden kazası: 34 madenci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...