11 Ekim 2018 17:03

'Emekli ve asgari ücretli gelir vergisinden muaf olmalı' teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, asgari ücretli ve emeklilerin maaşında yapılan vergi kesintilerinin sona erdirilmesi için kanun teklifi verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, ekonomik krizin kendini hissettirdiği günlerde asgari ücretle çalışanların ve emeklilerin maaşlarında yapılan vergi kesintilerinin sona erdirilmesi için kanun teklifi verdi.

Doğalgaz ve elektriğe 1 Ekim’den geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide ise yüzde 18.5, zam yapıldığını, ağustos ve eylül aylarında da yüzde 9 zam yapıldığını belirten Tanal, “Her ay başka bir zam kararı alınıyor. Kış arefesinde doğal gaza gelen zam, vatandaşı zor durumda bırakıyor. 1 metreküp doğal gazın fiyatı 1 TL’yi aştı. Son 2 ayda elektrik ve doğal gaz fiyatlarına 3. kez zam yapıldı. Doğal gaza parası yetmeyen vatandaşın kömüre hiç yetmeyecek, çünkü yüzde 100 zam geldi. Geçtiğimiz yıl yurt dışından gelen bir ton ithal kömür 750 liraya satılırken şimdi bu fiyat 1500 liraya kadar yükseldi. Et bulamayan vatandaşımız tavuk da yiyemiyor. Çükü tavuk da 9 ayda yüzde 200 zamlandı. Damacana su dahi yüzde 60 zamlandı. Şu an domatesin kilosu 6 liradan alıcı buluyor. Hazirandan bu yana domates yüzde 33 zamlandı” dedi.

Şatafatlı saray yönetiminin, halkın mutfağından haberinin olmadığını dile getiren Tanal, 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda ve 488 Sayılı Damga Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi vererek emeklinin ve asgari ücretlinin gelir vergisinden muaf tutulmasını istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mersin'de 170 pazarcıdan 75’i tezgah açmadı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Seda Taşkın'ın avukatı: Suçlamayı, karar açıklanınca öğrendik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...