11 Ekim 2018 12:43

MHP: CHP'nin hisse senetlerinin devrine destek vereceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis'e CHP'nin İş Bankası hisselerinin Hazine'ye devri ile ilgili teklif gelirse destekleyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis'e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz." dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP’nin İş Bankası hisselerinin Hazine’ye devri için MHP’nin desteği ile bir yasal düzenleme yapılabileceğini açıklamasının üzerine parti genel merkezinde gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, şunları söyledi: "CHP'nin 'Atatürk'ün mirası' diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir. Atatürk'ün gerçek varisi Türk Milleti'dir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama doğrultusunda, şayet İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis'e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Tekraren ifade ediyorum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek varisi büyük Türk Milleti'dir." 

CHP’Lİ EMİR’DEN ERDOĞAN’A HİSSE TEPKİSİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası hisseleriyle ilgili açıklamasına yanıt verdi.

CHP’nin İş Bankası hisselerinin AKP - MHP işbirliğinde, yasal düzenlemeyle Hazineye devrinin mevcut koşullarda mümkün olamayacağını ifade eden Murat Emir, bu devrin ancak müsadere yoluyla gerçekleşebileceğini, müsaderenin de zulüm, baskı ve cebir anlamına geldiğini vurgulayarak, bunun T.C Anayasa’sının 35. Maddesinde koruma altına alınan mülkiyet hakkının açıkça ihlali anlamına geleceğini ifade etti.

Murat Emir şunları söyledi: “CHP’nin hisselerine el koyulmasının bir diğer yolunun Bankacılık Kanunu’ndaki düzenlemeye istinaden İş Bankası’nın temettü hariç ortaklık ve yönetim haklarının Tasarruf Mevduatı Fonu’na devrine karar verilmesi olabilir diyen Emir, “ancak, CHP’nin İş Bankası hisselerine el koymak için, İş Bankası gibi güçlü bir bankayı TMSF’ye devretmeyi göze almaları düşünülemez.” 

CHP’li Emir, “Halen hukuk devleti olduğu ifade edilen Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından olumsuz ekonomik ve siyasi gelişmelere karşı bir manevra olarak CHP’nin hisselerinin müsadere edilmesi tarihe kara bir leke olarak geçer ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden hiç tereddütsüz geri döner” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Irak’ta 6 aydır ücret alamayan işçiler iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Şişhane’de polis şiddeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...