İstismar tepkisi ırkçı saldırı girişimine dönüştü

Denizli'nin Kale ilçesinde yaşanan çocuk istismarı ile başlayan tepkiler Suriyeli mültecilerin hedef alındığı saldırı girişimlerine dönüştü.

11 Ekim 2018 06:22
Son Güncellenme Tarihi: 11 Ekim 2018 10:34
Paylaş

 

Denizli'nin Kale ilçesinde 14 yaşındaki N.D. isimli kız çocuğunun 10 kişinin tecavüzüne maruz kaldığı iddia edildi. İstismar N.D. adlı kız çocuğunun yaşadıklarını bir arkadaşına anlatmasıyla ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak 7 kişi tutuklanırken 3 kişi ise aranıyor.

Cinsel istismarda bulunan kişilerin Suriyeli olduğunun ilçede duyulması üzerine bazı kişiler Kaymakamlık binası önünde toplanmaya başladı. Kaymakamlık binası önünde toplanan grup gözaltına alınanların kendilerine verilmesini istedi. Gerilimin tırmandığı ilçede istismara dönük tepki kısa sürede tüm Suriyeli mültecilerin hedef alındığı ırkçı saldırı girişimine dönüştü. İlçede yaşanabilecek olası saldırılara karşı Denizli il merkezi ile çevre ilçelerden takviye olarak çok sayıda polis ve jandarma ekibi bölgeye sevk edildi.

30 SURİYELİ AİLE İLÇE DIŞINA ÇIKARILDI

Kale Kaymakamı Murat Güneş ve Kale Belediye Mehmet Salih Sağınç, Kaymakamlık önünde toplananlara seslenerek "Tüm Suriyelileri gönderdik" dedi. İlçede gerginlik devam ederken, Kale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçe genelinde yayın yasağı getirildiği öğrenildi. Öte yandan, olaya tepki gösterilmesi üzerine 5 kişi gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kulis: CHP İstanbul için Coca-Cola eski CEO’su Muhtar Kent'i düşünüyor

SONRAKİ HABER

Ağustos ayı cari açık verileri açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...