10 Ekim 2018 18:05

Kocaeli Barosundan avukatlara yönelik saldırılara tepki

Kocaeli Barosu, avukatlara yapılan saldırıları kınadı: Can güvenliğinin olmadığı ortamda savunma hakkının kullanılabilmesi mümkün değildir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Kocaeli Barosu, İzmit’te Avukat Hüseyin Fener’in bıçaklı saldırıya uğramasını, kınadı.

Kocaeli Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe, kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırıların kaygı verici boyutlara ulaştığını belirterek, “10 Ekim 2017 tarihinde, yani geçen sene bugün, bürosunda görevi başında silahlı saldırı sonucu hayatını yitiren meslektaşımız Avukat Mehmet Samim Geredeli’den sonra, önceki gün de meslektaşımız Avukat Hüseyin Fener’in, ofisinin önünde uğradığı bıçaklı saldırı kaygılarımızın yersiz olmadığını ve durumun vahametini bir kez daha ortaya koymuştur” dedi.  

Gökçe, avukatların hiçbir gücün karşısında boyun eğmeden ve hiç kimsenin önünde iliklemeden sırtlarında taşıdıkları cüppelerini hatırlatarak şöyle konuştu: Yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatlar, maalesef görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımız, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüz, sırf savunma biçimimiz beğenilmedi diye tutuklandığımız günlerden geçmekteyiz. Avukatın, vekil sıfatıyla takip ettiği davanın taraflarıyla özdeşleştirilerek hedef alınması, sözlü, fiili ve silahlı saldırılara uğraması asla kabul edilemez. Can güvenliğinin olmadığı, yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının kullanılabilmesi asla mümkün değildir. (Kocaeli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP milletvekilleri: Meclis, hekimler için harekete geçmeli

SONRAKİ HABER

Otobüste tacize 8 yıl ceza istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...