10 Ekim 2018 17:15

Adana Tabip Odası Yöneticisi Ali İhsan Ökten'e keyfi yurt dışı yasağı

Adana Tabip Odası Yöneticisi Ali İhsan Ökten'in pasaportuna el konuldu, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Ökten, 'Gerekçeyi bilmiyorum' dedi.

Dr. Ali İhsan Ökten (Fotoğraf Ali İhsan Ökten'in arşivinden alınmıştır)

Paylaş

Adana Tabip Odası Eski Başkanı, Oda Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali İhsan Ökten, İtalya'da gerçekleştirilecek uluslararası bilimsel bir kongreye gitmek için havaalanına gittiğinde pasaportuna el konulduğunu öğrendi. İhraç olmamasına ve hakkında bir dava bulunmamasına rağmen yurt dışına çıkamayan Ökten, nedenini bilmediği bir karar yüzünden kongreye katılamadı.

'ONURLU HEKİMLİK İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM'

10 Ekim Ankara katliamı anmasında yaşadıklarını paylaşan Ökten, yurt dışı yasağını hava alanında öğrendiğini belirterek "Ne için, ne gerekçe ile yurt dışı yasağı olduğunu bilmiyorum. Bana önceden böyle bir şey bildirilmedi. Orada bana 'hangi örgüttensin' diye sordular. Benim iki örgütüm var. Biri parasız sağlık hakkı ve onurlu hekimlik için mücadele eden Türk Tabipleri Birliği, diğeri Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası. Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da iyi ve onurlu hekimlik için mücadele edeceğim" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta şiddete karşı yasa için nöbet başladı

SONRAKİ HABER

HDP milletvekilleri: Meclis, hekimler için harekete geçmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...