10 Ekim 2018 14:35

Emekli-Sen'den imza kampanyası: Meclisi göreve çağırıyoruz

Emekli-Sen Buca Şubesi, zamlara ve emeklilerin durumuna dikkat çekmek için 'Meclisi göreve çağırıyoruz' diyerek imza kampanyası başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emekli-Sen Buca Şubesi, Buca’da stant açarak yapılan zamlara dikkat çekti. Emeklilerin durumu dile getirdikleri stantta "Meclisi göreve çağırıyoruz" başlığı ile imza kampanyası başlattı.

Buca‘da açtıkları stantla imza kampanyası başlatan Emekli-Sen, Türk lirasının değer kaybedişi, yapılan zamları, asgari ücretten ortalama emekli aylığına kadar tüm bu sorunlar için "Meclisi Göreve Çağırıyoruz" dedi.

İmza kampanyası metninde Emekli Sen, şunlara değindi: Türk lirası yabancı paralar karşısında hızla değer kaybetti, kaybetmeye de devam ediyor. İğneden ipliğe her şeye yüzde 15 ile 50 arasında zam geldi. Bir yandan dolar bozdurun denirken, diğer yandan gece yarısı açılan devlet bankalarından milyonlarca dolar piyasa değerinin yarı fiyatına yandaşlara satılıyor. Dar ve sabit gelirli emekçi çoğunluğu, krizin olumsuz etkilerinden koruyacak tedbirleri alması gereken hükümet,krize yol açan sermayeye kaynak aktaran düzenlemeler yapmaya devam ediyor.

Çözümün kuvvetler ayrılığı ilkesinin hayat bulduğu gerçek parlamenter demokrasinin olduğunu belirten Emekli-Sen, “TBMM’nin inisiyatif almalı ve halkın büyük çoğunluğunun ihtiyaçlarına uygun ekonomik politikalar uygulamasını sağlayacak kanuni düzenlemeler yapmalıdır. Bunun için DİSK/Emekli-Sen olarak 'Meclisi göreve çağırıyoruz' başlıklı imza kampanyası yürütüyoruz” dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Karma eğitimden vazgeçilmesine izin vermeyeceğiz'

SONRAKİ HABER

İşçilerin lehine tanıklık eden işçi de işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa