10 Ekim 2018 14:34

'Karma eğitimden vazgeçilmesine izin vermeyeceğiz'

Eğitim Sen İzmir 5 nolu Şube, Buca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulunda karma eğitimin kaldırılmasına ilişkin eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Buca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulunda karma eğitimin kaldırılmasına karşı basın açıklaması düzenleyen Eğitim Sen İzmir 5 nolu Şube, “Laik ve bilimsel eğitimin bir gereği olan karma eğitimden vazgeçilmesine asla izin vermeyeceğiz. Her tür karma eğitim karşıtı uygulama ile mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim Sen İzmir 5 nolu Şube, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Buca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulunda karma eğitimin kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya CHP, HDP ilçe örgütleri ile Veli Derneği Buca Şubesi, ÖV-Der de katıldı.

Açıklamayı Şube adına Şenay Akyol okudu. Akyol, AKP iktidarının eğitim politikalarının sonucu ülkedeki laik eğitim karşıtı uygulamaların her geçen gün arttığını söyleyerek, “Karma eğitimle ilgili toplumun her kesiminde tartışma devam ederken İzmir ili Buca ilçesinde bulunan Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Müjgan Mutlu’nun yazdığı bir resmi yazıyla, okuldaki karma eğitimin ortadan kaldırıldığını öğrendik. Müdür Müjgan Mutlu yazdığı resmi yazıda “..dersliklerin kullanımı ile ilgili talebiniz incelenmiş olup, belirtilen saatlerde kullanmadığımız dersliklerin bulunduğu katta 3 kız sınıfımızın bulunmasından dolayı karma eğitime uygun olmadığı görülmüştür.”diyerek okulunda karma eğitim uygulamasını kaldırdığını itiraf etmiştir” dedi.

'BU CESARETİ AKP’NİN EĞİTİM POLİTİKALARINDAN ALIYORLAR'

Ayrıca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu’nda karma eğitimin ortadan kaldırılmasının kamuoyuna yansımasından sonra kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda Buca ilçesinde bulunan diğer imam hatip okullarında da karma eğitim ortadan kaldırıldığını öğrendiklerini belirten Akyol, “Çakabey İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Emin Yurdakul İmam Hatip Ortaokulu, Fatma Aliye İmam Hatip Lisesi. Sezai Karakoç İmam Hatip Lisesi, Buca İmam Hatip Lisesi okullarında da karma eğitim uygulanmadığı ortaya çıktı. Biz biliyoruz ki başta Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu müdürü olmak üzere okullarda da karma eğitimi kaldırma cesaretini AKP’nin eğitim politikalarından almaktadır”diye ifade etti.

Başta Buca İlçe milli eğitim Müdürünü, Buca kaymakamını, İl Milli eğitim müdürünü ve İzmir valiliğini konu hakkında soruşturma açmaya ve gerekli işlemleri yapmaya çağırdıklarını söyleyen Akyol, Buradan MEB’ lığına ve kamuoyuna sesleniyoruz laik ve bilimsel eğitimin bir gereği olan karma eğitimden vazgeçilmesine asla izin vermeyeceğiz. Her tür karma eğitim karşıtı uygulama ile mücadele etmeye devam edeceğiz”

'KARMA EĞİTİM HAKTIR, VAZGEÇİLEMEZ'

Öğrenci Veli Derneği Buca Şubesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Gülsen Candemir de konuya ilişkin, “Dayatarak, diğer tüm seçenekleri ortadan kaldırarak, imam hatipleri teşvik ederek imam hatiplere öğrenci çekemeyen Milli Eğitim Bakanlığı, tüm okulları İmam Hatip Yapmak istiyor. Karma eğitim sisteminin kaldırmasını isteyenler Bakanlıkta yönetici kadrolarına atanırken, okullarda ise sesiz sedasız şekilde karma eğitim kaldırılmaya çalışılıyor. Biz öğrenci velileri, çocuklarımızın cinsel obje olarak görülmesini reddediyoruz.  Karma eğitim bir haktır ve asla vazgeçilemez”dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Tahtakuruları kanımızı emmeye devam ediyor'

SONRAKİ HABER

Emekli-Sen'den imza kampanyası: Meclisi göreve çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...