10 Ekim 2018 14:27

Dilovası'da kirlilik karşıtı imza kampanyasına polis yığınağı!

Dilovası'da Kömürcüler OSB'nin yaydığı kirliliğe karşı halkın başlattığı imza kampanyasına engel olmak isteyen polis, TOMA'larla ilçeye yığınak yaptı.

Fotoğraf: İsmail Sami

Paylaş

Dilovası'da Kömürcüler OSB'nin yaydığı kirliliğe dayanamayan halk, imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına engel olmak isteyen polis, TOMA'larla ilçeye yığınak yaptı.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) yıllardır yaydığı kirliliğe isyan eden yurttaşlar, Kömürcüler OSB'nin kaldırılmasını istiyor. Geçtiğimiz günlerde bir grup genç Osmangazi Köprüsü üstüne çıkmış, "Temiz hava için Kömürcüler'e hayır" pankartı asmıştı.

'NEREDE BU MİLLETİN AYAKKABILARINI BOYAYAN VEKİLLERİ?'

Bugün de Kömürcüler OSB'nin kaldırılması isteğiyle imza kampanyası başlatmak isteyen vatandaşlar, polisin ilçeye yaptığı yığınak ile karşılaştı. Dilovası Ekoloji ve Sağlık Derneği (EKOSDER) Başkanı İsmail Sami vatandaşların yaşananlara anlam veremediği aktardı. Dilovası için temiz hava ve yaşanılabilinir bir çevre istediklerini ifade eden Sami, "Maalesef devletimizin yüzlerce memuru ilçe merkezimizde toplanmış durumda. Nerede bu memleketin mülki amirleri, nerede bu milletin ayakkabılarını boyayan vekilleri, neredesiniz?" diye tepki gösterdi. "Memleket harap oluyor. Çok güzel imajımız vardı bir de TOMA’lar eklendi" diyen Sami, "Bir türlü  diyaloğa geçemediniz, bir türlü egolarınızı yenemediniz. Bu gençler bizim geçlerimiz, bizim kardeşlerimiz. Verilen mücadele ilçemiz için, temiz hava için. Ayrıca imza kampanyası yasal bir haktır. İlçemizde bu görüntüleri istemiyoruz" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Çay sezonunda kızıyorum, sonra yapacak bir şey yok'

SONRAKİ HABER

'Tahtakuruları kanımızı emmeye devam ediyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...