10 Ekim 2018 14:09

TTB’den MEB’e ders kitabı uyarısı

TTB, MEB’in ders kitabında hekimin ‘hırsız’ olarak gösterilmesine tepki gösterdi.

TTB logosu

Paylaş

TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na yazı göndererek, bazı ders kitaplarının sağlıkla ilgili bölümlerinde yer alan yanlış ve sorunlu içeriklerin çıkarılmasını ve konuyla ilgili inceleme başlatılmasını istedi.

TTB’den gönderilen yazıda, MEB yayını olan Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu 6. Sınıf Sosyal Bilimler ders kitabında ve Afacan Çocuk Sınıf Kitaplığı kitabı içindeki ‘Yaşlı Kadın Doktor’ başlıklı bölümde, yaşlı bir kadına evinde göz sağlığı hizmeti veren bir hekimin hastasının evindeki eşyaları çaldığı hikaye edildiği belirtilerek “Hekimlerin çocukların zihinlerinde bu şekilde resmedilmesinin açıklanabilir bir yanı yoktur. Sağlıkta şiddetin giderek daha fazla can aldığı ülkemizde MEB’in azami özen göstermesini beklediğimizi belirtmek isteriz” denildi.

Ders kitapları hazırlanırken sağlıkla ilgili içeriklerin oluşturulmasına ilişkin kurullarda TTB temsilcilerinin görev almasının önemine yer verilen yazıda, “Sağlık hakkına ve sağlıklı yaşama dair öğrencilerin bilgilendirilmesinin alana dair gelişmeye yapacağı katkı tartışmasızdır. Ancak başvuruya konu içerik bilimsel gerçeklere ve Anayasa ile tanınan haklara ilişkin yanlış bilgi içermesi nedeniyle mevzuata aykırıdır. Ders kitaplarının içeriklerinin bu bakış açısıyla ele alınarak yanlış bilgi içeren bölümlerin çıkarılması ve gerekli incelemenin başlatılmasını, içerik hazırlanmasına dair yapılacak çalışmalara katkı sağlama talebimizi bilgilerinize sunarız” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) başladı

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci İdris Sayılğan için AİHM başvurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...