10 Ekim 2018 12:43

EMEP, emek örgütlerine ziyaretlerini sürdürüyor

Emek Partisi, 'Ortak bir mücadele platformu etrafında mücadele' çağrısıyla emek örgütlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

EMEP heyeti, Antep'te KESK yöneticilerini ziyaret etti (Fotoğraf: Evrensel)

Paylaş

Ekonomik kriz karşısında hükümetin aldığı önlemlerin, faturayı halka yıkmak olduğunu söyleyen Emek Partisi (EMEP), “Ortak bir mücadele platformu etrafında mücadele” çağrısıyla emek örgütlerini ziyaret etmeye devam ediyor.

EMEP’in Antep’teki ilk durağı KESK oldu. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, “AKP 16 yıl boyunca kitleleri ideolojik ve siyasi hegemonyayla yedekledi. Bugünkü ekonomik durum AKP’nin yedeklediği kitleleri onun ekonomi politikalarıyla karşı karşıya getirebilir. Hükümetin ekonomi politikalarına karşı ortak bir mücadele verilmeli. Bu mücadelenin emekçilerin talepleri etrafında birleşmesi gerekir” dedi.

İşçi ve emekçilerin zorlu bir süreçten geçtiğini söyleyen KESK Şube Sözcüsü Ali Ersönmez de “İki yıllık süreç bize gösterdi ki siyasi mücadelenin zayıf olduğu bir ülkede sendikal mücadele de güçsüz oluyor. Emek mücadelesinde yer alan sendikalar, meslek odaları ile birlikte işçiden, emekçiden yana, demokrasiden yana tutum almalı” diye konuştu.

EMEP daha sonra DİSK’e bağlı Genel-İş’i ziyaret etti. EMEP Antep’te, işten atmalarla birlikte  emekçilerin, Hükümetin ekonomi politikalarına tepki duyduğunu, AKP’nin ideolojik örtüsünü parçalayacak koşulların oluştuğunu belirtirken, Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Ali Güdücü ise “AKP şimdiye kadar en zorlu süreci yaşıyor. Halk yapılan zamlara çok tepkili. Türk ve Kürt emekçilerin birlikte mücadelesi çözümü getirecektir” dedi. Görüşmede, Heyet son olarak Türk-İş’i ziyaret etti.

‘ELDEN NE GELİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ’

Emek Partisi Kayseri İl Örgütü de şu ana kadar Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven, Türk İş’e bağlı Yol-İş 1 No’lu Şube Başkanı Atilla Özmel, SES Şube Başkanı Başkanı Orhan Karakaya ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, tüm işçi ve kamu emekçisi sendikaların temsilcilerinin ve yönetim kurulu üyelerinin ortak görüşü, krizin yükünün işçilere ve emekçilere yüklendiği, patronlara ise yeni fırsatlar sunulduğu oldu.

‘BAŞKA ÇAREMİZ YOK’

Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven “Görüldüğü üzere her şeye zam geldi. İşçiler geçinemez durumda, işsizlik almış başını gidiyor. Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda ilimiz Kayseri’de de elimizden ne geliyorsa Türk-İş adına yapmaya hazırız” dedi.  

Yol-İş 1 No’lu Şube Başkanı Atilla Özmel, “Karayolları işçilerinin, alım gücü düşmüştür. Enflasyon oranı ve zamlar ücretleri eritmiştir. Krize karşı merkezimizin kararları doğrultusunda mücadelemiz sürecektir” diye konuştu.

Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın, “Krize karşı ortaklaşmaktan başka çaremiz yok. Kamu emekçilerinin de alım gücü düşmüştür. Krize dair süreç nasıl işleyecek ortak paneller ile uzmanlardan dinleyebiliriz” dedi.

SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya da “Ekonomik olarak patronların dışında her kesim zorlanır hale geldi. Sağlık emekçileri olarak elimizden ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ortak hareket etmekten başka çaremiz yoktur” diye konuştu.

'ORTAK PAYDADA BULUŞMAK ÖNEMLİ'

Yaptıkları görüşmelerde işçilerin de kamu emekçilerin de hayat pahalılığından, ücretlerin eridiğinden şikayetçi olduğunun ortaya çıktığını belirten EMEP Kayseri İl Başkanı Eylem Sarıoğlu, “Elbette her sendikanın kendi alanlarında çalışmaları var ve bu çalışmaların çok değerli olduğunu düşünüyoruz. İlimiz Kayseri OSB’de binlerce işçinin işten çıkarıldığını biliyoruz. ‘Ne yapacağız?​’ sorusunu çok fazla alıyoruz. ‘Krizin yükünü biz çekmeyeceğiz’ ortak paydasında, panel-söyleşi, halk toplantıları ve ortaklaşılan kurumlar ile büyük bir miting yapmanın yararlı olacağını düşünüyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nilüfer’de şiir ekimi

SONRAKİ HABER

MİT TIR'ları davasında Berberoğlu’na yurtdışı yasağı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...