10 Ekim 2018 09:07

Barış Akademisyenleri: Kaybettiklerimizle ortak talebimiz barış

Barış Akademisyenleri: Yargılanmamıza neden olan 10 Ekim Ankara Katliamında yitirdiğimiz öğrencilerimizin dostlarımızın anısıdır, barış talebimizdir.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Barış akademisyenleri davaları öncesi açıklama yapan akademisyenler, “Bizi bugün bu granit sarayın önüne getiren barış talebimizdir, 10 Ekim’de yitirdiğimiz öğrencilerimizin, dostlarımızın anısıdır!” dedi.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında davalar açılan Barış Akademisyenlerinin yargılamaları sürüyor. Bugün 9 akademisyen hakim karşısına çıkıyor. Duruşmalar öncesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde bir açıklama yapıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan Akademisyen Aslı Odman, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden 103 kişiyi anarak, “Bizi bugün bu granit sarayın önüne getiren barış talebimizdir, 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz öğrencilerimizin, dostlarımızın anısıdır!” dedi.

GÜRSOY: TRAJİKOMİK BİR OYUN OYNANIYOR

Açıklamada söz alan Prof. Dr. Gençay Gürsoy da “Kıdemli bir sanık olarak ben de bugün yargılanıyorum. Toplamda 9 arkadaşımız bugün yargılanacak. Burada yargılama sözcüğünü kullanmak doğru mu? Bu binada iki yıldır tanıklığını yaptığımız olay yargılamadan çok trajikomik bir oyuna benziyor. Ancak istedikleri korku iklimini yaratamadılar. Burada yargılanan arkadaşların her biri geçmişte birbirlerini tanımayan ancak dayanışma bağlarıyla bu mücadeleyi sürdürmeye kararlı insanlardır.” dedi. Akademisyenler açıklamanın ardından duruşmalar için adliye binasına girdi. (İstanbul/EVRENSEL)

(Fotoğraf: Arşiv)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem ana davasında tahliye yok

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliğinin LGBTİ yasaklarına CHP’den tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...