10 Ekim 2018 07:43

Karaburun'da mülteci teknesi battı: 4 ölü

Karaburun açıklarında mülteci teknesi battı, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 30 kişi aranıyor.

Fotoğraf:AA

Paylaş

Yunanistan'a geçmeye çalışan mültecilerin bulunduğu tekne battı, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 kadın kurtarıldı.

İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, mülteci teknesi battı, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 kişi kurtarıldı.

Kurtarılan kadının verdiği bilgi doğrultusunda, kayıplar olabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı da, yaklaşık 30 kişinin de arandığı bildirildi. 

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA: 30 KİŞİ ARANIYOR

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün saat 23.54'te üzerinde can yeleği bulunan ve kıyafetleri ıslak olan Irak uyruklu bir kadın, Karaburun İlçe Jandarma Komutanlığına giderek yardım talep etti. 

Kadın ilk ifadesinde, 8 Ekim 2018'de saat 20.00 dolayında içerisinde yaklaşık 35 kişinin bulunduğu tekne ile denize açılmalarından kısa bir süre sonra teknenin battığını anlattı. İfadeden ayrıca kadının denizde sürüklenerek Kuyucak Plajı'ndan karaya çıktığı, diğer kişilerin ise kayıp olduğu öğrenildi.

İfade üzerine, görevlendirilen 1 sahil güvenlik korveti, 2 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik uçağı ve 1 sahil güvenlik helikopteri tarafından denizde, jandarma ve emniyet birimleri tarafından ise karada arama kurtarma faaliyeti başlatıldı.

Arama kurtarma faaliyetleri sonucunda ifade veren kadın dışında 2'si karada, 2'si denizde olmak üzere 4 mültecinin cansız bedenine ulaşıldı.

Açıklamada, "Kayıp olduğu değerlendirilen yaklaşık 30 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla arama kurtarma faaliyetleri halen devam ediyor." ifadesine yer verildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'na atananların maaşı 11 bin 794 TL

SONRAKİ HABER

CHP'li Aykut Erdoğdu: Cari açığın daralması stagflasyonun kanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa