15 Eylül 2012 13:07

Depremzede kütüphane yardım bekliyor

Van’ın Bostaniçi beldesinde bulunan Bostaniçi Belediyesi Halk Kütüphanesi yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere hizmet verebilmek için yardım bekliyor. Van’da meydana gelen depremlerin ardından binası hasar gören ve uzun süredir kapalı olan Bostaniçi Belediyesi Halk Kütüphanesi yeni dönemde öğ

Depremzede kütüphane yardım bekliyor
Paylaş

DEPREM NEDENİYLE KÜTÜPHANE KAPATILDI

Kütüphanenin depremden bu yana kapalı olması nedeniyle başta öğrenciler olmak üzere halkın mağdur olduğunu ve yeni eğitim öğretim yılında tekrardan hizmet vermek için duyarlı kesimlerden destek beklediklerini söyleyen Bostaniçi Belediyesi Halk Kütüphanesi Sorumlusu Bedran Babat, kütüphanede bulunan kitapları tekrardan okuyucularına ulaştırmak istediklerini fakat prefabrik yapıya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Deprem öncesi kütüphanelerinde kayıtlı 3 bin öğrencileri olduğunu ifade eden Babat “Belde de bulunan 6 okulun tüm kitap ihtiyacını ve öğrencilerin ödevlerini kütüphane olarak biz karşılıyorduk. Kütüphanemizde 10 bin kayıtlı kitap bulunmakta ve kitapların tamamı şu an okuyucularına ulaşacağı günü bekliyor. Yardım eli uzatılmaması halinde kitapların tamamı tahrip olacak. Yine öğrenciler dışında kitap okumak isteyen yurttaşların en uğrak yeri kütüphanemizdi, ayda yüzlerce yurttaşın kitap ihtiyacını karşılıyorduk” dedi. Van’da meydana gelen iki büyük depremden sonra belediye binasının zemin katında kütüphane hizmeti sunduklarını anlatan Babat “Binanın ağır hasar görmesi ve yıkım kararı verilmesi nedeniyle kütüphanemizi kapatmak zorunda kaldık. Kütüphanemiz yaklaşık 1 yıldır kapalı ve hiçbir şekilde hizmet verilemiyor” dedi.

BOSTANİÇİ, KÜTÜPHANE İÇİN PREFABRİK BEKLİYOR

Beldede bulunan okulların çoğunda kütüphane olmaması, mevcut kütüphanelerin de öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve bu nedenle kütüphanenin prefabrik yapıya ihtiyacının olduğunu dile getiren Babat  ”Yaklaşık 7 yıldır kütüphanemiz belde öğrencilerine ve okurlarına hizmet veriyordu. Kütüphane de oluşturulan derslik ve İnternet köşesi ile öğrenci ve okurların tüm ihtiyacını karşılıyorduk. Okulların açılacak olması öğrencilerin Van merkeze her gün gidemeyecek olması nedeniyle hem öğrenciler hem de kitapsever yurttaşlar ödev ve kitap okumaktan yoksun kalacak. Bu mağduriyetin giderilmesi için duyarlı tüm kesimlerden destek bekliyoruz. Yapılacak olan prefabrik bir bina ya da konteyner ile bu mağduriyet büyük bir ölçüde ortadan kalkacak” diye konuştu. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tecavüz gebeliklerinde çaresiz değiliz

SONRAKİ HABER

Bosnalılardan da 5 çocuk istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa