09 Ekim 2018 16:27

Yüksel Caddesi'ndeki 'İşimizi geri istiyoruz' eylemine polis saldırısı

Ankara Yüksel Caddesi'nde yapılan 'İşimizi geri istiyoruz' eylemlerinin 700. gününde de polis saldırısı ve gözaltılar yaşandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 700’üncü gün eylemine polis yine saldırdı ve 9 kişiyi gözaltına aldı. Eyleme destek veren HDP’li milletvekillerinden Serpil Kemalbay, “Bu hukuki olmayan keyfi uygulamayı burada teşhir etmek için ve engellemek için bulunuyoruz” dedi.

Ankara Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde devam eden “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 700’üncü gününde HDP’li milletvekilleri Serpil Kemalbay, Rıdvan Turan, Murat Çepni, Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekillerinden Barış Atay ve Erkan Baş, CHP milletvekilleri Veli Ağbaba ve Ali Haydar Hakverdi destek vermek için eyleme katıldı. Anıt önünde yapılmak istenen açıklamaya polis yine saldırdı.

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin gözaltı yapmak istediği sırada polis ile milletvekilleri arasında arbede yaşandı. Milletvekillerini darbeden polis, Armağan Özbaş, Ertuğrul Çağan, Meltem Selvi, Bülent Özgül, Turgut Türksoy, Mahmut Konuk, Cemal Öksüz, Eser Budak ve İlker Işık'ı gözaltına alındı. Acun Karadağ ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

KEMALBAY: FAŞİZM UYGULAMASINI GERÇEKLEŞTİRİYORLAR

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, gözaltı ve polisin sert müdahalesine tepki göstererek “Bu hukuki olmayan keyfi uygulamayı burada teşhir etmek için ve engellemek için bulunuyoruz. Kaymakama, savcıya ne yazık ki ulaşamıyoruz. Muhataplarımız telefonlarına cevap vermiyor. Burada kollukla vekilleri karşı karşıya getiriyorlar. Biz burada kolluğa da kanunları hatırlatıyoruz. Anayasada demokratik olarak basın açıklaması ve protesto yapmak bir haktır. Bu hakkı her defasında engelleyenler aslında burada faşizm uygulamasını gerçekleştiriyorlar. Türkiye’yi faşizmle yönetmek zorundalar çünkü Türkiye’yi uçurumun kenarına getirdiler. Ekonomik kriz, savaş şiddet, Türkiye’de aslında hepimizin evinde ocağında bir zorluk olarak kendini gösteriyor. İnsanlar çocuğuna pantolon alamadığı için yaşamlarına son veriyor. Çocuklar AKP döneminde travmalı büyüyorlar. İnsanlara 'ağaç kabuğu yesinler' diye önerenlere karşı biz burada direnerek mücadele ediyoruz” dedi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Fotokopiler mi, çok uçtu çok!

SONRAKİ HABER

Eşya değil öğrenciyiz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...