09 Ekim 2018 13:48

Endonezyalı depremzede tsunami felaketini anlattı

Endonezya'da faciadan sağ kurtulan 72 yaşındaki Ahmad Latama, öldüklerini tahmin ettiği kardeşi ve kayınbiraderini arıyor.

Fotoğraf: Selman Tür/AA

Paylaş

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen 7,5 şiddetindeki deprem ve ardından oluşan tsunaminin vurduğu Palu’da faciadan sağ kurtulan 72 yaşındaki Ahmad Latama, yaşadıklarını unutamıyor.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunaminin vurduğu Palu’da, faciadan sağ kurtulan 72 yaşındaki Ahmad Latama, öldüklerini tahmin ettiği kardeşi ve kayınbiraderini arıyor.

Askeri yetkililerce 28 Eylül’de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide ölü sayısının 2002’ye ulaştığı açıklanırken felaketten sağ kurtulmayı başaranlar yaşadıklarını unutamıyor. Deniz kıyısında kaybettikleri yakınlarını arayan Endonezyalılar, aradan 10 gün geçmesine rağmen yakınlarının yolunu gözlüyor. Bu kişilerden biri de Ahmad Latama. Felaketten eşi ve çocukları ile kurtulmayı başaran Latama, ilerleyen yaşına rağmen 28 Eylül’den bu yana Celebes Denizi kıyısında, felaket sırasında öldüklerini tahmin ettiği kardeşi ve kayınbiraderini aramayı sürdürüyor.

AA muhabirine açıklama yapan Latama, deprem meydana geldikten sonra ne olduğunu anlamadan insanların “Su” diye bağırarak kaçtığını söyledi. .Tsunamiden dolayı dağ eteklerine kaçtıklarını belirten Latama, eşi ve çocuklarını güvenli bir yere bıraktıktan sonra tsunamide kaybolan kardeşi ve kayınbiraderini bulmak için yeniden Celebes Denizi kıyısına indiğini aktardı. Latama, şu an için öncelikli ihtiyaçlarının gıda olduğunu dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğretmenler okuldan camiye çağrıldı!

SONRAKİ HABER

Altyazı’nın bu ayki kapak konusu 'Filmekimi'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...