09 Ekim 2018 13:41

Denizli'de Bülent Ecevit Kültür Evi açılıyor

Denizli’de CHP Denizli Gençlik Kolları üyesi gençlerin kurulmasına ön ayak olduğu Bülent Ecevit Kültür Evi, resmi açılışını 29 Ekim'de yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli

Denizli’de CHP Denizli Gençlik Kolları üyesi gençlerin ön ayak olduğu bir kültür evi açılıyor. Resmi açılışı 29 Ekim haftasında yapılacak olan kültür evine Denizli’deki gençler yoğun ilgi gösteriyor. Lise Caddesinde tutulan mekânda duvar boyamasından, resimli duvar süslemelerine birçok konuda gençlerin ortak emeği bulunuyor. Bülent Ecevit Kültür Evi adıyla önümüzdeki haftalarda resmi açılışını yapacak olan kültür evine açılış öncesinde çeşitli çevrelerden gençler destek ziyaretlerinde bulunuyor.

Kültür evinde gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sunacak olan ücretsiz kurslara kayıtlarsa şimdiden başlamış durumda. Kültür evinde liseli, üniversiteli gençler bir yandan derslerdeki eksiklerini giderirken diğer yandan sosyal ve kültürel alanda kendilerini geliştiriyor. Resim, dans, Autocad, gitar, bağlama ve benzeri birçok kursun ücretsiz verileceği atölye kayıtları başladı.

Emek Gençliği’nden gençler de geçtiğimiz gün kültür evine destek ziyaretinde bulundu. Gerçekleşen ziyarette, güncel siyasal gündeme dair sohbet edildi, yaşanan ekonomik kriz ve hayat pahalılığının gençliğe etkileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu, çözüm yolları tartışıldı. Burada gençlerin dayanışma ve yardımlaşma yöntemleriyle sağladıkları ücretsiz kurs imkânını devletin de çok rahat sağlayabilecek güçte olduğunun altı çizilerek, eğitim ve sağlığın tüm halka ücretsiz ve kaliteli bir şekilde sunulması gerektiği vurgulandı. AKP iktidarının derinleştirdiği ekonomik krizden en çok emekçi ailelerin etkilendiğinden bahseden Emek Gençliği üyeleri: “Verilen haliyle dahi yetersiz ve büyük ölçüde paralı olan eğitim sistemine karşı örgütlü bir mücadele yürütülmediği takdirde geleceğin bundan daha karanlık olabileceği” ihtimaline değindi.

Kültür evinden gençlerse çağdaş, laik bir ülke olabilmenin ön koşulunun bilinçli gençler yetiştirmekten geçtiğini belirterek, “Bu kültür evinin bir amacının da çeşitli görüşlerden gençlerin yalnız kültürel gelişimlerine katkı sunmanın ötesinde politik bilinçle geleceği kendi imkânlarıyla güzelleştirebilme yolunda adımlar atmasına ön ayak olabilmek” olduğunu ifade etti.

 

ÖNCEKİ HABER

Bir kavram: Sosyalizmde toplumsal emek

SONRAKİ HABER

Öğretmenler okuldan camiye çağrıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa