09 Ekim 2018 12:44

Arzu Çerkezoğlu: Aydın İmar AŞ’den çıkarılan işçiler işe iade edilsin

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, Sosyal-İş'e üye oldukları için Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı İmar AŞ’den çıkarılan işçilerin işe iadesini istedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu (Fotoğraf: DİSK)

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı İmar AŞ’de Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan 9 işçinin işe iade edilmesini istedi.

DİSK Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Çerkezoğlu, Sosyal-İş’in işyerinde çoğunluğu sağlayarak, TİS için bakanlığa başvuru yaptığını, çoğunluk tespitinin alınmasının ardından işçi çıkarıldığını hatırlattı. Demokrasinin olmadığı yerde emeğin haklarının savunulmasının güçleştiğini ifade eden Çerkezoğlu, şöyle devam etti: Aydın Büyükşehir Belediyesinde ve diğer birçok işyerinde işverenler, ülkemizin içinde bulunduğu antidemokratik ortamdan faydalanarak emeğin en temel haklarını gasbetmekte, işçiler örgütsüz bırakılmakta veya iktidar/sermaye güdümündeki sarı sendikalara üye olmaya zorlanmaktadır. Biz DİSK olarak 9 işçi arkadaşımızın işe iadesi için, hak-hukuk-adalet için, demokrasi için mücadeleye devam edeceğiz. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir vücut satrancı: Eskrim

SONRAKİ HABER

Norveç’te iltica başvurusunda bulunan her dört kişiden biri Türkiyeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...