09 Ekim 2018 11:56

Bakan açıkladı: Türkiye’de 91 bin 300 yabancı şirket var

CHP'li Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye'de 91 bin 300 adet yabancı ticari işletme bulunduğunu açıkladı.

Fotoğraf: TBMM TV ekran görüntüsü

Paylaş

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP'li Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine verdiği yanıtta Türkiye'de faaliyet gösteren 91 bin 300 adet yabancı ticari işletme bulunduğunu açıkladı. Sorularının tamamına yanıt alamadığını ifade eden Gürer, “Şirket sayıları yanında faaliyet alanları, taşınmaz edinimleri de bir bütün olarak kamuoyunun bilgisine sunulmalıdır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in “Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firma ve toplam yabancı ortaklarının sayısına yönelik” sorusuna karşılık Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan “Ortaklarının biri ve tamamı yabancı uyruklu olan anonim ve limited şirketler ile yabancı uyruklu ticari işletmelerin 91 bin 300 adet” olduğunu ifade etti. Bakan, söz konusu firmaların yabancı uyruklu 68 bin 953 gerçek, 5 bin 266 tüzel kişi ortağı bulunduğunu belirtti.

KİT'lerin yurt dışında kurduğu şirket sayısına yönelik cevap alamayan Gürer, KİT’lerin yurt dışında kurduğu firma, ortaklık, şirket varlığı ile bunların ilgi alanları ve faaliyetleri ile Sayıştay'ın denetimine tabi olup olmadığı gibi konularda kapsamlı açıklamanın ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gürer, yabancıların Türkiye'de faaliyetlerini giderek genişlettiğini hatırlatarak, sorularına kısmen yanıt alabildiğini ve bütününe yanıt beklediğini ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Yargılanan Barış Akademisyeni Ceren Sözeri'nin beyanının tam metni

SONRAKİ HABER

Hekimler: Ölümleri beklemeyin, yasayı çıkarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa