09 Ekim 2018 10:08

Amasya’da 10 Ekim’de katledilenler anıldı

Ankara katliamının yaşamını yitiren Emek Partisi Merzifon yöneticisi Metin Kürklü ve Hakan Dursun Akalın mezarları başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim katliamının üçüncü yıl dönümünde katliamda yaşamını yitirenler Amasya'da anıldı. Emek Partisi Merzifon yöneticisi Metin Kürklü ve Hakan Dursun Akalın mezarları başında anıldı. Emek Partisi Merzifon yöneticisi Metin Kürklü için yapılan anmayı Merzifon Demokrasi Platformu düzenledi. Anmaya Eğitim Sen İl ve ilçe yöneticileri ile üyeleri, SES yönetici ve üyeleri, Emek Partisi, CHP ve HDP temsilcileri katıldı.

Anmada KESK adına Recep Karabek, Emek Partisi adına Sadık Turan konuşma yaptı.

Konuşmalarda emek, demokrasi ve barış talepleriyle gidilen bir mitinge tahammülsüzlüğün geldiği noktanın daha fazla kan ve gözyaşı olduğuna vurgu yapıldı. O gün emek mücadelesine, barışa ve demokrasiye ne kadar ihtiyaç varsa bugün ondan daha fazla ihtiyaç olduğu belirtilen konuşmalarda, tüm emekçilerin, demokrasiden yana olan güçlerin birleşerek emek alanındaki sömürüye, savaş çığırtkanlığına, antidemokratik uygulamalara karşı birlikte yaşam mücadelesi vermesinin zorunluluğu olduğu ifade edildi.

HAKAN DURSUN AKALIN MEZARI BAŞINDA ANILDI

Yaşamı yitirenlerden Hakan Dursun Akalın, KESK Şube ve Temsilciliklerinin düzenlediği etkinlikte anıldı. Anmaya Merzifon KESK temsilcilerinin yanı sıra Emek Partisi ve HDP üyeleri katıldı. KESK adına Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Erciyas, tutuklu sanıklara ceza vermenin önemli olduğunu ancak katliamda sorumluluğu, ihmali bulunan hükümetin, İçişleri Bakanlığının, Ankara Valiliğinin ve MİT ve emniyet mensuplarının da yargılanması gerektiğini dile getirdi. Erciyas, “O gün taleplerimize gözlerini yuman, kulaklarını tıkayanlar şimdi her emek mücadelesini baskı ve şiddetle bastırıyor. İçeride ve dışarıda savaş sürdürülüyor, Suriye’de emperyalist devletlerin çıkarlarına payanda olunuyor. Bu yüzden her geçen gün emek, demokrasi ve barış mücadelesi daha fazla ihtiyaç haline geliyor” dedi.

Emek Partisi adına konuşma yapan Cumhur Koca da “Biz kamu görevlilerin de en az bombayı patlatanlar kadar sorumlu olduklarını düşünüyor, onların da yargılanmasını bekliyoruz. Bizim yılmadan en geniş birlikteliği sağlayarak mücadeleye devam etmemiz gerekir. Ancak bu şekilde bu uğurda yaşamını yitiren Hakan yoldaşımıza, Metin yoldaşımıza ve diğer yoldaşlarımıza haklarını teslim etmiş olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Hakan Dursun Akalın’ın mezarının başına çiçekler konuldu. (Amasya/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ford Otosan Yeniköy Fabrikası 3 gün duracak

SONRAKİ HABER

Folkart Incity imar planları olmadan yükselmeye devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...