09 Ekim 2018 09:05

Özgür Gündemle dayanışma davası ertelendi

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için yargılanan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in duruşması ertelendi

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amaçlı yapılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için “örgüt propagandası” suçlamasıyla yargılanan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin’in duruşması 28 Ocak 2019’a ertelendi.

KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanıştıkları için “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin’in yargılandıkları davanın yedinci duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  görüldü. Duruşmada Korur Fincancı ve Önderoğlu ile avukatları hazır bulundu.

Geçtiğimiz celse, yurtdışında bulunan Ahmet Nesin’in ifadesinin istinabe yoluyla alınmasına karar verilmişti. Celse arasında istinabe yoluyla ifadesi alınan Nesin’in savunması mahkemeye gönderildi. Ancak Fransızca dilinde gönderilen metin, çevirisinin yapılması için bilirkişiye gönderildi. Korur Fincancı’nın  avukatı Meriç Eyüboğlu, Nesin’in savunmasının çevirilmesinin ardından beyanda bulunacaklarını söyledi. Ara kararını açıklayan mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek duruşmayı, 28 Ocak 2019 saat 11.30’a erteledi. 

https://www.evrensel.net/yazi/82413/ortak-olmadigimiz-suc-nedir

 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri: Cemal Kaşıkçı ile ilgili konsoloslukta inceleme yapılacak

SONRAKİ HABER

10 Ekim Katliamı’nın üçüncü yıl dönümü anmaları için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...