15 Eylül 2012 11:27

Bu ayıp devletin

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, 14 yaşında, yaşları 50 ile 76 arasında değişen 5 kişinin cinsel istismarına uğrayan işitme engelli Z.K. ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı açıklamada Uçan Süpürge, Kadın Gazeteciler Takipte Oluşumu, Ayvalık Bağımsız Kadın İnisiyatifi, Nefret Suçları Ya

Bu ayıp devletin
Paylaş

'SORUYORUZ, CEVAP BEKLİYORUZ'

Sünnetçiler, “3 Nisanda devlet yasalar gerektirdiği halde Z.K.yi neden korumadı? 3 Nisanda devlet neden suçluları yargılamadı? 14 yaşında bir engelli çocuğun kürtajı neden mahkeme kararı gerektiriyor?​” sorularının cevabını beklediklerini belirterek “Bu yaşanan olaylar asla ailenin ya da kişinin utancı değildir. Bu ayıp devletin ayıbıdır. Tecavüze rıza gösteren devlettir. Devlet tecavüzü yargılamadığı gibi tecavüz sonrası gebe kalan kadınlar ve çocukları doğurmaya zorlamaktadır” dedi. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için başta devletin yetkili kurumları ve aileleri olmak üzere tecavüze karşı durmak kadın-erkek her bireyin sorumluluğa çağırdıklarını söyleyen Sünnetçiler, “Tecavüzcüleri korumak, tecavüze, sessiz kalmak da suça ortak olmaktır” dedi.

Tecavüzlerin bu denli artmasından dolayı tedirginlik duyduğunu belirten Gizem Sünnetçiler, “Aileme ve çevreme şüpheyle yaklaşmak istemiyorum. Kendi ülkemde şehrimde rahat olamayacaksam bu sistemde büyük bir sorun vardır diye düşünüyorum” dedi.

Basın açıklamasına Trakya Özel Engelliler Derneği üyeleri ve öğrencileri de katıldı.
(Edirne/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu eğitim değil diktatörlüktür

SONRAKİ HABER

'Avni Uçar serbest bırakılsın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...