09 Ekim 2018 05:43

Motorine 26 kuruş zam

EPGİS motorine 26 kuruşluk bir zam yapıldığını duyurdu. Zam ÖTV'den karşılanacağı için fiyatlara yansımayacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası motorine 26 kuruşluk bir zam yapıldığını duyurdu. Zam, ÖTV'den karşılanarak pompa fiyatlarına yansıtılmayacak.

EPGİS sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, motorine 26 kuruşluk bir zam yapıldığını bildirdi. 26 kuruşluk bu zammın ÖTV'den karşılanacağını ve pompa fiyatlarında bir değişiklik olmayacağını açıkladı.

Ancak bu zam ÖTV'nin aynı oranda indirilmesiyle pompaya yansımayacak. Eğer ÖTV'den karşılanmasaydı motorin 6.32 TL yerine 6.58 TL'den satılacaktı.

NEDEN POMPA FİYATINA YANSIMIYOR?

AKP hükümeti, 24 Haziran seçimleri öncesi döviz kurlarındaki artışın akaryakıt fiyatlarına yansımaması için vergi düzenlemesi yaparak önlem almıştı. Alınan Bakanlar Kurulu kararı, akaryakıt rafineri çıkış fiyatlarında uluslararası petrol fiyatları veya döviz kurlarına bağlı olarak artış meydana gelmesi durumunda, uygulanan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) artan fiyat oranında düşürülmesini kapsıyordu. Böylelikle artışın pompadaki litre fiyatına yansımasının önüne geçilmesi amaçlanıyordu. Uygulamaya benzin ve motorinin yanı sıra LPG de dahil edilmişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Marmara Denizi Ahırkapı açıklarında gemi kazası

SONRAKİ HABER

CHP'li Tanal: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...