09 Ekim 2018 05:28
Son Güncellenme Tarihi: 09 Ekim 2018 08:26

BM: Suudi Gazeteci Kaşıkçı zorla kaybedilmiş görünüyor

Birleşmiş Milletler ve ABD Başkanı Donald Trump'tan kayıp Gazeteci Cemal Kaşıkçı açıklamaları geldi.

Ekran görüntüsü: National Interest Foundation TV/YouTube

Paylaş

Birleşmiş Milletler kayıp Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın 'zorla kaybedilmiş göründüğünü' belirtti. Trump da "Bu konuda endişeliyim" dedi. 

İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na 2 Ekim günü girdikten sonra sırra kadem basan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında Birleşmiş Milletler’den (BM) açıklama geldi. BM İnsan Hakları Ofisi, Kaşıkçı’nın ‘görünüşe göre zorla kaybedildiğini’ belirtip, bu durum hakkında ‘ciddi endişe duyduklarını’ açıkladı.

Açıklamada, Türkiye ve Suudi Arabistan'a da çağrı yapılarak, 'Kaşıkçı’nın kaybolması ve muhtemel bir cinayet konusunda hızla bir soruşturma yürütüp bulguları kamuoyuyla paylaşmalarını" istedi. 

TRUMP: ENDİŞELİYİM

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Başkosolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçıyla ilgili olarak “Bu konuda endişeliyim” açıklaması yaptı.  

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da Kaşıkçı'nın akıbeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Trump, "Bu konuda endişeliyim. Umarım mevzu bir an önce açıklığa kavuşur. Şu anda bu konuda kimse bir şey bilmiyor." diye konuştu.

Daha sonra Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Trump'ın sözlerine, "Bu konuda bazı oldukça kötü haberler var. Bu hoşuma gitmiyor." ifadeleri eklendi.

POMPEO’DA SUUDİ ARABİSTAN YÖNETİMİNE: ŞEFFAF OLUN

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, “Suudi Arabistan yönetimine, Bay Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı tamamen desteklemesi ve bu soruşturmanın sonuçları hakkında şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz" açıklaması yaptı. 

Bakan Pompeo, yaptığı yazılı açıklamada, Suudi gazeteci ve Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın nerede olduğu ve güvenliğiyle ilgili birbiriyle çelişen haberler gördüklerini belirtti.

ABD'nin, Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasından endişe duyduğunu kaydeden Pompeo, "ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, konuyla ilgili olarak diplomatik kanallar üzerinden Suudi Arabistan ile görüşmektedir. Suudi Arabistan yönetimine, Bay Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı tamamen desteklemesi ve bu soruşturmanın sonuçları hakkında şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’da cephanelik patladı

SONRAKİ HABER

Marmara Denizi Ahırkapı açıklarında gemi kazası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...