08 Ekim 2018 16:31

Kocaeli Derince'de hemşireyi darbeden saldırgan hakkında suç duyurusu

Kocaeli İl Sağlık Müdürü, Derince'de acil serviste görevli hemşireyi darbeden hasta yakınları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Fotoğraf: Cansu Pişkin/EVRENSEL

Paylaş

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde sağlık çalışanını darbeden hasta yakınları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. 

Ergüney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde muayene olan bir kadının 2 yakınının, akşam saatlerinde hastaneye gelerek tedaviye yardımcı olan erkek hemşireyi darbettiğini söyledi. 

Hemşirenin yüzüne ve dişlerine ciddi şekilde darbe aldığının aktaran Ergüney, "Çalışanımız sağlık raporu aldı, evinde istirahat ediyor. Genel durumu iyi. Görüntüsü iyi değil. Saldırganların savcılık ifadeleri alınmış, serbest bırakılmışlar. Sağlık Müdürlüğü olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı, suç duyurunda bulundu" ifadesini kullandı.  

Ergüney, özellikle bugünlerde doktorlara ve sağlık personeline üst üste saldırıların olduğunu anımsatarak, "Artık bu işlerde biraz daha ciddi hukuki tedbirlerin alınması gerektiğini gösteriyor, caydırıcı tedbirlerin olması gerektiğini gösteriyor. Personelimizle yakından ilgileniyoruz. İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşup görevinin başına dönecek" şeklinde konuştu.

TÜRK SAĞLIK-SEN'DEN TEPKİ

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sağlık çalışanına yapılan saldırıyı kınadı. 

Darbedilen sağlık çalışanına acil şifalar dileyen, bu ve buna benzer olayların son bulmasını istediklerini ifade eden Çeker, "Hastanenin içerisinde sağlık çalışanı darbedilip tekme tokat dövülüyor ise söylenecek söz bitmiş demektir" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Real Market işçileri mağaza önü eylemlerine devam ediyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Orban ortak basın toplantısı gerçekleştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...