08 Ekim 2018 16:05

HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’taki imar yasağını sordu

HDP'li Hüseyin Kaçmaz, Şırnak'taki bazı mahallerelerde imar yasağı konulmasının ardından iki yıl geçmesine rağmen neden imar izni verilmediğini sordu.

Hüseyin Kaçmaz | Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Şırnak’ta “riskli alan” ilan edilen mahallelerde iki yıldır uygulanan imar yasağını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sordu.

TBMM başkanlığına HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz tarafından sunulan soru önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Şırnak merkezde 16 Mart ile 14 Kasım 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği 10 Ağustos tarihinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile kente bağlı Cumhuriyet, Gazipaşa, İsmetpaşa, Yeni ve Yeşilyurt mahalleleri “riskli alan” ilan edilmişti. Bu bölgelerin riskli alan ilan edilmesinden bugüne kadar yapılan uygulamalar bazı soruların cevaplanmasını elzem kılmıştır.”

‘NEDEN İKİ YILDIR İMAR İZNİ VERİLMİYOR?​’

Kaçmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şu soruları sordu:

“1. Bakanlar Kurulu tarafından, ‘riski alan’ ilan edilen mahallelerde, kendi arsalarında ev yapmak isteyen yurttaşlara iki yıl geçmesine rağmen neden imar izni verilmemektedir?

2. Yıkılan mahallelerde evlerini yeniden yapmak için yurttaşlar kayyum atanan Şırnak Belediyesi’ne başvuru yapmış ancak halen ‘riskli alan’ gerekçesi sunulmaktadır. Bahse konu riskli alan uygulamasına neden hala devam edilmektedir? Ne zaman kaldırılması planlanmaktadır?

3. İki yılı aşkın bir süredir imar izinlerinin verilmemesinden kaynaklı başka bölgelere göç etmek zorunda kalan yurttaşlar geri dönemiyor. Verilmeyen izne rağmen kente geri dönmek isteyen yurttaşlar ise, kentte ev bulmakta ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için ilgili bakanlığınızın ne tür çalışmaları vardır?​” (Şırnak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Gürer: Şartlı eğitim yardımı artırılmalıdır

SONRAKİ HABER

Real Market işçileri mağaza önü eylemlerine devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...