08 Ekim 2018 13:03

‘Hasta tutuklu Vefa Kartal’ın durumu ağırlaştı, ölümcül sürece girdi’

Cezaevinde başlattığı ölüm orucu eyleminde 95’inci günü geride bırakan hasta tutuklu Vefa Kartal'ın durumunun ağırlaştığı belirtildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ölüm orucunda olan hasta tutuklu Vefa Kartal’ın durumuyla ilgili yapılan açıklamada, “Kartal’ın sağlık durumu tamamen ağırlaşmış, ölümcül sürece girmiş bulunmaktadır” denildi.

Hasta tutuklu Vefa Kartal, tutulduğu Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde başlattığı ölüm orucu eyleminde 95’inci günü geride bıraktı. Kartal ölüm orucu eylemini; yapılmayan tedavisi, hasta tutukluların durumu ve cezaevlerindeki baskı politikalarına karşı sürdürüyor. 18 Eylül 2017’den bu yana tek kişilik hücrede tutulan Kartal’ın sağlık durumu kritik aşamada. Kardeşi Umut Kartal ağabeyinin bilincinin kapandığını bildirmişti. Vefa Kartal Dayanışma tarafından yapılan son açıklamada ise “Kartal’ın sağlık durumu tamamen ağırlaşmış, ölümcül sürece girmiş bulunmaktadır” denildi.

‘YAŞAMASI İÇİN ÇABA GÖSTERİLMELİ’

Cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı duyarlılık çağrısı yapılan açıklamada, “Ölümün eşiğinde olan Vefa Kartal için duyarlı olmaya, tedavi edilmesi ve yaşaması için çaba sarf etmeye çağırıyoruz” ifadesi kullanıldı. Kartal’ın ölüm orucu eylemi devam ederken HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, geçtiğimiz günlerde hem Kartal’a hem kamuoyuna çağrıda bulunmuştu. Açıklamada, “Kartal, ağır bir sorumluluk üstlenerek sorunlara dikkat çekmeyi başarmıştır” denilmiş ve Kartal’a eylemi sonlandırma çağrısı yapılmıştı. Açıklamada ayrıca “Demokratik kamuoyunu da bu duyarlılığa ses vermeye, çağırıyoruz” denilmişti. Vefa Kartal’ın talepleri şöyle: “Temel insan haklarının sağlanması, cezaevi koşullarının düzeltilmesi, cezaevlerindeki baskıların ve hak ihlallerinin sonlandırılması, tedavisinin yapılması” Kartal’a iki yıl önce beyin lobları arasındaki damarlarda şişme, Hepatit B, prostat, yüksek tansiyon, ülser, bağırsak sorunu ve alerji tanıları konulmuştu. (HABER MERKEZİ)

Hüsnü Öndül: Olağan rejim koşullarında hak ve özgürlükler

ÖNCEKİ HABER

Antalya Barosu: Savunmaya baskılara son

SONRAKİ HABER

Surlu çocuklar için iyi yaşam koşulları yaratabilirsek atlatabilirler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...