08 Ekim 2018 12:55

Karma eğitim ihlali meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Buca Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulundaki karma eğitim ihlalini Meclise taşıdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir Buca’da Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin karma eğitim ihlalini CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Meclis gündemine taşıdı. Arslan, İzmir’deki bir okulda karma eğitimin kaldırıldığının resmi yazışmalara yansıdığını belirterek “Buca’daki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu yönetimi, kendilerinden etkinlik için kullanılmayan boş derslikleri isteyen Kozağaç Ortaokulu’na yazdığı yazıda ‘Belirtilen saatlerde kullanmadığımız dersliklerin bulunduğu katta 3 kız sınıfımızın bulunmasından dolayı karma eğitime uygun olmadığı görülmüştür’ ifadesinin yer aldığını söyledi.

Arslan, basında yer alan haberleri işaret ederek binası eski ve yetersiz kalan, bu nedenle yerine yenisinin yapılması planlanan Buca Kozağaç Ortaokulu, eğitim öğretim faaliyetlerini yakındaki Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu binasında sürdürdüğünü belirterek “Burada sabahları 300 imam hatip öğrencisi, öğleden sonra ise 900 öğrencisiyle Kozağaç öğrencileri eğitim görüyor” dedi. Konuyla ilgili olarak Öğrenci Veli Derneği tarafından yapılan açıklamada, okul müdürünün “Öğrenciler karma eğitim görüyor” iddiasında bulunduğu, ancak fiili olarak bu sistemin ortadan kaldırıldığını tespit ettiklerini vurgulayan Arslan şunları söyledi  “Öğrencilerin cinsiyete göre ayrı dersliklerde eğitim gördüğünü, yalnızca bahçede ortak alanı kullandıkları kaydedildi.”

SORUŞTURMA AÇILDI MI?

Arslan, Bakan Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti:

♦ İzmir’de yaşanan olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Sorumlular hakkında her hangi bir işlem yapılacak mıdır?
♦ Bakanlığınızın yönetmelikte yaptığı değişiklikle; karma eğitim şartını kaldırmasına ilişkin düzenleme resmi gazetede yayınlandı. Bu düzenleme ne zaman iptal edilecektir?
♦ Karma eğitimi ihlal ettiği için hakkında soruşturma açılan, il, ilçe milli eğitim ve okul müdürü var mıdır?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IPCC raporu: Küresel ısınmayı 1,5°C’de tutmanın önemi büyük

SONRAKİ HABER

Antalya Barosu: Savunmaya baskılara son

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa