08 Ekim 2018 11:29

'Ankara Katliamı davasındaki duruşumuzu her zaman sürdüreceğiz'

10 Ekim'de Ankara Katliamında hayatını kaybedenler Adana'da mezarları başında anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenler, katliamın 3. yılında Adana'da mezarları başında anıldı.

KESK, Emek Partisi ve HDP, Adana'dan hayatını kaybeden üyelerinin mezarlarını ve aileleri ziyaret etti. Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi Fevzi Sert'in mezarı başında konuşan abisi Saadettin Sert, Türkiye'nin daha karanlık günlere gittiğini belirterek barışa inananların, demokrasi isteyenlerin bu karanlığa dur demek için onların mücadelelerini sürdüreceğini ifade etti. Katliam davasının istedikleri şekilde sonuçlanmadığını söyleyen Sert, "Biz davanın duruşmalarında dik bir duruş sergiledik. Yine aynı duruşla davanın peşini bırakmayacağız" dedi.

DAVANIN BU NOKTAYA GELMESİNDE DEVLETİN EN UFAK BİR KATKISI OLMADI

BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan ise üyeleri Fevzi Sert'in sendika bir karar aldığında onu yerine getirmek için özveri ile çalışan bir arkadaşları olduğunu belirtti: "Bir grev olduğunda onu örgütlemek için elinden geleni yapardı. Hiç kimse katılmasa bile kendisi grevi tek başına yapardı. Bize düşen aynı özveri ile onların barış ve demokrasi mücadelesini sürdürmektir." 

Davada müebbet ceza alan sanıklar olduğunu hatırlatan Özkan, "Davanın bu noktaya gelmesinde mahkemenin ve devletin en ufak bir katkısı dahi olmadı. Bir belge ya da belge istendiğinde devlet kurumları ayak sürüdü. Avukatlarımızın kendine çabaları ile deliller ortaya çıktı" dedi.

ONLARIN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı İrfan Doğan, bu katliamların yeni olmadığını belirterek, "Devletin katliam geleneği var. Bu ilk katliam değil. Biz de yapmamanız gerekeni yapacağız. Onların mücadelesini sürdüreceğiz" dedi.

Gökhan Gökbönü'nün Ceyhan'daki mezarı başında konuşan Emek Partisi Adana İl Yöneticisi Ali Büyükyiğit, Gökhan'ın 19 yaşında barış için Ankara'da olduğunu belirterek "Ankara'ya aynı otobüste birlikte şarkılarla marşlarla gittik. Onlar oraya barış güvercini olarak gittiler ama güvercinleri de öldürüyorlar. Onların intikamını onların mücadelesini her alanda sürdürerek alabiliriz" dedi.

Katliamda hayatını kaybeden Emek Partisi Üyesi Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya, "Barış isteyenleri katledenler ellerini kollarını sallayarak geziyor. Ama örneğin Emek Partisi Genel Başkanı barış istediği için yargılanıyor. Burda bize mücadeleyi sürdürme görevi düşüyor" dedi.

HDP Adana İl Yöneticisi Nezih Tokadam da hayatını kaybedenlerin mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

İŞÇİLERİN YANINDAYDI

Şebnem Yurtman'ın mezarı başında konuşan annesi Şafak Yurtman, "Yalnız kalınca onunla daha çok konuşuyorum. Şebnem evin en küçüğüydü ama ipi en önce göğüsledi. Son 5 senesini bizden çok yoldaşları ile geçirdi. O yüzden internette arkadaşları onun görmediğim fotoğrafını paylaşacak mı diye bakıyorum" dedi.

Emek Partisi İl Yöneticisi Ali Büyükyiğit, Şebnem'in lise yıllarında mücadeleye katıldığını belirterek Hacettepe Üniversitesinde de Mersin Üniversitesinde de onu mücadelenin en önünde gördük. Belediye temizlik işçilerinin, serbest bölge işçilerinin yanında yer aldı" dedi. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Çürük raporu vermeyen doktor disipline sevk edildi

SONRAKİ HABER

Özel okul teşviği vergi borcuna gitti, velinin parası okulda kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...