EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, yarın hakim karşısına çıkıyor

Emek Partisi, iktidarın savaş politikalarını eleştirdiği için hakim karşısına çıkacak olan Gürkan'ın davasına çağrı yaptı.

08 Ekim 2018 09:19
Son Güncellenme Tarihi: 08 Ekim 2018 14:21
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan iktidarın savaş politikalarını eleştirdiği için hakim karşısında olacak. Yarın Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek duruşma öncesi bir açıklama yayımlayan EMEP Genel Merkezi, siyaset yapma özgürlüğünün yargılanamayacağına dikkat çekti. Yapılan açıklamada yarın saat 09.00’da adliye önünde buluşma çağrısı yapıldı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan hakkında, barış çağrısı yapan bildiriler dağıtırken tutuklanan üyelerinin getirildiği adliye önünde yaptığı konuşma nedeniyle “terör örgütü propagandası” iddiasıyla hakim karşısına çıkacak.

EMEP’in barış çağrısı bildirilerini dağıttıkları için İstanbul’da tutuklanan Neslihan Karyemez ve Bilal Karaman’ın mahkemeye çıkarıldığı 27 Şubat 2018 tarihinde, İstanbul Adalet Sarayı önünde konuşma yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Afrin operasyonuna ilişkin bildiri dağıtan Karyemez ve Karaman’ın hedef haline geldiğini belirterek, bu davanın adli ve hukuki değil siyasi bir dava olduğunu söylemişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gürkan’ın yaptığı konuşmanın “bir nevi örgütün eylem ve faaliyetlerini övdüğü” gerekçesine dayanak göstererek “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla iddianame hazırlamıştı. Gürkan savcılığa verdiği ifadesinde suçlamaları reddederek, siyasi parti genel başkanı olarak siyaset yapma hakkını kullandığını dile getirdi.

Davanın ilk duruşması İstanbul Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde.

EMEP: SAAT 9’DA ÇAĞLAYAN’A ÇAĞIRIYORUZ

EMEP Genel Merkezinden yapılan açıklamada, milletvekillerinden politikacılara, gazetecilerden sosyal medya kullanıcılarına, 3. Havalimanı işçilerinden akademisyenlere kadar tüm toplumsal kesimlerin ifade etme, propaganda yapma, talepte bulunma haklarına yönelik ihlallerin devam ettiğine dikkat çekildi.

İktidarın kendi beyanının dışındaki her sözü, muhalif her tutumu suçlama, cezalandırma eğiliminde olduğuna dikkat çekilen açıklamada yarın Çağlayan’da görülecek duruşmaya çağrı yapıldı: “Selma Gürkan’a atfedilen suç hiç de sürpriz değildir. Genel Başkan terör propagandası yapmakla itham edilmektedir. Emek Partisi hem Ortadoğu halkları hem Türkiyeli emekçiler için ağır faturası olan savaşa karşı, barış ve demokrasiyi daima savunmuş bir partidir. Bu yüzden bu dava aslında barış talebine açılmış davalardan biridir.

Tüm emek ve demokrasi güçlerinin değerli temsilcileri ve üyelerini, 9 Ekim Salı saat 09.00’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na dayanışmaya çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)


YUNANİSTAN KOMÜNİST PARTİSİNDEN GÜRKAN’LA DAYANIŞMA MESAJI

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) hükümetin Afrin’ye yönelik askeri operasyonunu eleştirdiği için hakkında “terör propagandası” suçlamasıyla dava açılan ve yarın hakim karşısına çıkacak olan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ile dayanışma açıklaması yaptı.

KKE Merkez Komitesi Uluslararası İlişkiler Bürosu adına yayınlanan açıklamada, “Türkiye’nin Suriye topraklarına, Afrin’e yönelik emperyalist askeri müdahalesini eleştiren ve sorgulayan muhalefetin sesini tamamen kriminalize etmeye kalkışan ve baskıları tehlikeli seviyede artıran Türkiye hükümetini kınıyoruz” denildi.

‘İŞÇİLERİN SİYASİ FAALİYETLERİ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILSIN’

Askeri müdahale karşıtı bildiri dağıttıkları gerekçesiyle EMEP üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterilen açıklamada şöyle denildi:

“EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın Afrin’e yönelik müdahaleyi eleştiren konuşması sebebiyle ‘terör propagandası’yla suçlanmasını ve yargılanmasını bilhassa kınıyoruz.

Gürkan’ın ilk duruşması 9 Ekim Salı günü görülecek. Tüm baskılara acilen son verilmesini ve ülkelerinin emperyalist savaşlar ve planlarına karşı mücadele etme hakkına sahip olan Türkiyeli işçilerin kitlesel ve siyasi faaliyetlerinin önündeki engellerin kaldırılmasını talep ediyoruz.”

BİR DAYANIŞMA MESAJI DA HİNDİSTAN’DAN

Hindistan Devrimci Demokrasi örgütünden yapılan açıklamada da, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan'ın “terörizm propagandası” suçlamasıyla kovuşturmaya tabi tutulduğunu öğrenmenin “şaşkınlığı” içinde oldukları belirtilerek şöyle denildi:

“Gürkan’ın ‘suçu’ Türkiye’nin 2018 Ocağında Afrin’e yönelik başlattığı askeri müdahale karşısında demokratik bir tutum takınmaktır. Türkiye ve diğer yabancı güçlerin Suriye’den ayrılması ve Suriye halklarının kendi geleceğini tayin etmesi gerektiği küresel çapta kabul gören bir görüştür. Selma Gürkan’ın demokratik tutumuyla dayanışmamızı ifade ediyor ve Türk hükümetini isnat edilen suçlamaları geri çekmeye çağırıyoruz.” (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Suudi gazeteci kaşıkçı için konsoloslukta arama izni istedi

SONRAKİ HABER

Suudi gazeteci dünya basınında: Konsoloslukta öldürüldü, taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...